ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Πούτιν όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος

3027576


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, 21:17

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος νωρίτερα αυτήν εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «φονιά», θα συναντηθεί με τον Ρώσο ηγέτη «όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσει», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάριν Ζαν-Πιέρ στους δημοσιογράφους. «Θα είναι πολύ ειλικρινής και πολύ ανοιχτός όσον αφορά αυτή τη σχέση».

Χθες Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε στον πρόεδρο Μπάιντεν on-line συνομιλίες τις επόμενες ημέρες.

«Ο κόσμος ρωτάει πότε θα συναντηθεί ο πρόεδρος Μπάιντεν με τον πρόεδρο Πούτιν. Ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πούτιν όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος» δήλωσε η Ζαν Πιέρ.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Πούτιν έχουν διαφορετικές απόψεις για τις χώρες τους, αλλά συμφωνούν στο ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για να συνεργαστούμε εκεί που είναι προς το αμοιβαίο μας συμφέρον», δήλωσε η Ζαν Πιέρ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο αναχώρησε για την πολιτεία της Τζόρτζια. Το κείμενο της ενημέρωσης κοινοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Η Ζαν Πιέρ ανέφερε ως παράδειγμα τη ρωσο-αμερικανική Συνθήκη New START, για την περαιτέρω μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων, η ισχύς της οποίας είχε παρατεθεί τον Φεβρουάριο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, 21:17

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!