Αντιδράσεις για την πρόσληψη γενικού γραμματέα στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

image0 2
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αντιδράσεις στους κόλπους της μειοψηφίας προκαλεί η τοποθέτηση γενικού γραμματέα στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Σε δήλωσή της η επικεφαλής Μαρία Σαμαρά αναφέρει:

KEN 2

Εδώ και λίγες ημέρες στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου έχει τοποθετηθεί γενικός γραμματέας προκαλώντας αντιδράσεις, απορίες και πολλά ερωτηματικά για την αναγκαιότητα μιας απόφασης από τη δημοτική αρχή για την οποία δεν ρωτήθηκε ούτε ενημερώθηκε κανείς. Ήταν τόσο αναγκαίο να αποκτήσει ο Δήμος μας έναν γενικό γραμματέα ή μήπως διαθέτει την οικονομική άνεση για να τον πληρώνει; 

Οι ενστάσεις μας για την πρόσληψη ενός γενικού γραμματέα αφορούν όχι μόνο τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας θέσης αλλά και τη διαφάνεια στη διαδικασία καθώς και την οικονομική δυνατότητα του Δήμου να προσλαμβάνει ανθρώπους που ίσως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι τόσο ανταποδοτικό.

Πρώτον, ως προς τον τρόπο διαφάνειας της όλης διαδικασίας, η δημοτική αρχή προχώρησε στην πρόσληψη του γενικού γραμματέα κυριολεκτικά εν κρυπτώ  χωρίς να προβεί σε καμία ανακοίνωση ούτε να αναφέρει το θέμα στα θεσμικά όργανα του δήμου. Η δημοτική αρχή όφειλε να αναφέρει στους δημοτικούς συμβούλους τους λόγους για την δημιουργία και στελέχωση αυτής της θέσης, αλλά και να προχωρήσει σε δημόσια προκήρυξη, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις προσλήψεων. Τίποτε από αυτά δεν συνέβη και ξαφνικά ένα πρωί όλοι ενημερώθηκαν ότι υπάρχει και ένας γενικός γραμματέας.

Ποιος θα είναι ακριβώς ο ρόλος του συγκεκριμένου γενικού γραμματέα; 

Το συγκεκριμένο στέλεχος γνωρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι οι δεξιότητες του επαρκείς για μια τόσο κομβική θέση;

Επίσης η προϋπηρεσία του συγκεκριμένου στελέχους σε κομματικές θέσεις με ό,τι αυτό σημαίνει για την αμεροληψία  του και για τον τρόπο συνεργασίας του με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και αιρετούς της ίδιας της Δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας και  της Κυβέρνησης καθώς και οι πληροφορίες από δημοσιεύματα έγκυρων site περί μη πετυχημένης συνεργασίας του στον προηγούμενο Δήμο, όπου εργαζόταν δεν αξιολογήθηκαν;

Οι γνώσεις του γύρω από  αυτοδιοικητική “γραφειοκρατία”, ειδικά όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας είναι επαρκείς ή θα οδηγηθούμε σε νέες καθυστερήσεις των ήδη καθυστερημένων έργων με ολέθριες συνέπειες για τη δραματική θέση της περιοχής μας;

Δηλαδή δεν υπήρχαν στελέχη από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας που γνωρίζουν τα ιδιαίτερα αυτοδιοικητικά και άλλα χαρακτηριστικά της περιοχής μας, προκειμένου να προσφέρουν; Η περιοχή μας διαθέτει αυτοδιοικητικά στελέχη, με βαθύτατη γνώση και μακροχρόνια εμπειρία, ευρύτατης αποδοχής και αξίας τα οποία θα μπορούσαν να στελεχώσουν επάξια και αποτελεσματικά τη θέση !!!

Παράλληλα πολύ σημαντικό είναι και το κόστος της θέσης. Ακούγεται ότι ο γενικός γραμματέας θα αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Αν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες, δηλαδή  θα αμείβεται παραπάνω και από τον δήμαρχο; Έχει τέτοια οικονομική δυνατότητα ο Δήμος μας και δεν το ξέραμε; Αλλά ως φαίνεται η πρόσληψη αυτή είναι πλήρως εναρμονισμένη με το όργιο κατασπατάλησης δημοτικών πόρων της Δημοτικής αρχής !!

Η δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» έχει πολλές επιφυλάξεις και ενστάσεις όσον αφορά την πρόσληψη γενικού γραμματέα στο δήμο μας με αυτό το νεφελώδη τρόπο, χωρίς όπως προκύπτει καμία ουσιαστική ανταποδοτικότητα για τον τόπο.

 Ο Δήμος μας δεν χρειάζεται ένα ακριβοπληρωμένο στέλεχος για να αντιμετωπίσει τα πάμπολλα προβλήματα της καθημερινότητας, όταν διαθέτει ήδη τέσσερις έμμισθους επιστημονικούς συνεργάτες. Με τόσες ανοικτές «πληγές» στον Δήμο μας, ένας γενικός γραμματέας, και μάλιστα εξ Αθηνών ορμώμενος, μας έλειπε…

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!