Κ. Παπανάτσιου: Απαραίτητο να εισακουστούν τα αιτήματα των φορέων για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

4358033

H Βουλευτής Μαγνησίας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσε αναφορά προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας με την οποία διαμαρτύρεται για την εξαίρεση της πλειοψηφίας των εμπορικών επιχειρήσεων από το μέτρο της επιδότησης παγίων εξόδων. Ο Εμπορικός Σύλλογος στην επιστολή του αναφέρει πως είναι αδικαιολόγητη η εξαίρεση σχεδόν του 70% των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, που έχουν κυρίως ατομικό ή οικογενειακό χαρακτήρα, από το μέτρο που προωθείται.

KEN 4

Η κ. Κ. Παπανάτσιου επισημαίνει πως το κριτήριο υπαγωγής στην επιδότηση παγίων εξόδων που αφορά την απασχόληση τουλάχιστον ενός εργαζόμενου με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης, δημιουργεί αποκλεισμούς σε πολλές ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις και το Υπ. Οικονομικών οφείλει και θα πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα, ώστε να μην έχουμε άλλο ένα αποτυχημένο πρόγραμμα στήριξης προς τις επιχειρήσεις.  

Επιπρόσθετα, σε  Κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη η κ. Κ. Παπανάτσιου για τα θέματα που αναφέρονται στην επιστολή της ΟΕΒΕΜ σχετικά με τα μέτρα στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. 

Στην επιστολή της η ΟΕΒΕΜ αναφέρει ότι  οι επιπτώσεις της πανδημίας σε συνδυασμό με τα μέτρα στήριξης έχουν εντείνει και έχουν δημιουργήσει μεγάλες ανισότητες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και περισσότερο πλήττονται τα χαμηλά εισοδήματα.  Επιπλέον συγκεκριμένοι κλάδοι όπως η εστίαση και τουρισμός έχουν υποστεί μεγαλύτερο φορτίο συγκριτικά με άλλους και παρόλα αυτά δεν έχουν λάβει την ανάλογη προσοχή και στήριξη.  Στη συνέχεια η ΟΕΒΕΜ αναλύει τα πρόσφατα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων όπως το μέτρο επιδότησης των παγίων εξόδων,  το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», η επιστρεπτέα προκαταβολή 6,  το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας και αναπτύσσει τις θέσεις της με σκοπό τη διόρθωση των μέτρων και τη λήψη νέων που θα στηρίξουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. 

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τα θεσμοθετημένα συνδικαλιστικά όργανα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε όλοι μαζί να συντάξουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για την επόμενη μέρα, μετά το τέλος της πανδημίας.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!