Τραγωδία στον Βόλο: 200 νεκροί σε πέντε μήνες από κορωνοϊό

nosokomeio 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μία σύγχρονη τραγωδία ζει η Μαγνησία, από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι σήμερα, στην κορύφωση του τρίτου κύματος. Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και καταγράφει καθημερινά το TheNewspaper.gr είναι τραγικά, αφού ποτέ ξανά, στη σύγχρονη ιστορία δεν έχουν σημειωθεί στην περιοχή τόσοι θάνατοι από μία ασθένεια.

KENT728X100 1

Ο COVID 19 “θέρισε” ηλικιωμένους ανθρώπους που έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, αλλά και υγιή άτομα, ακόμα και νέους.

Πριν λίγες ώρες κατέληξε από τις επιπλοκές του κορωνοϊού μία 83χρονη γυναίκα, νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται για το 189ο θύμα του φονικού ιού στο «Αχιλλοπούλειο», ενώ άλλα οκτώ άτομα έχουν ξεψυχήσει στα σπίτια τους ή σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα στα οποία είχαν μεταφερθεί, διότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια.

Τα συντριπτικά στοιχεία δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, ενώ αποτελεί ηχηρό “χαστούκι” στους αρνητές της πανδημίας, η οποία αποδεκατίζει κόσμο.

Να σημειωθεί οτι σήμερα Δευτέρα, επτά ασθενείς βρίσκονται νοσηλευόμενοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID του Νοσοκομείου Βόλου, με μία κλίνη να παραμένει ελέυθερη. Δύο γυναίκες 57 και 65 ετών βρίσκονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, ενώ 43 ασθενείς νοσηλευόνται με κορωνοϊό στις δύο κλινικές που έχουν στηθεί για την αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!