«Απόλυτα υγιεινό το νερό στη Λάρισα, εκ του πονηρού τα δημοσιεύματα» διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Λαρισαίων

kalogiannhs 780x405
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το νερό που προσφέρει η ΔΕΥΑΛ στους κατοίκους της Λάρισας και τα γύρω χωριά είναι «απόλυτα υγιεινό» διαβεβαίωσε το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη παρέμβαση, στάθηκε αθηναϊκό δημοσίευμα που έθετε εν αμφιβόλω την ποιότητα του νερού για πολλές περιοχές της χώρας.

Ο κ. Καλογιάννης μίλησε για μία «περίεργη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις ανακοινώσεις για τα νερά, για τα θέματα της ιδιωτικοποίησης των νερών» προσθέτοντας πως «χθες ήταν η παγκόσμια ημέρα νερού. Αυτή την ημέρα υπήρξε ένα δημοσίευμα που δυναμίτιζε το κλίμα και δημιουργούσε σοβαρές αμφιβολίες στους πολίτες σε σχέση με την ποιότητα του νερού για πολλές ΔΕΥΑ… Η ενέργεια της ΕΔΕΥΑ να έχει καθημερινά συγκεντρωτικά στοιχεία, χρησιμοποιήθηκε από ΜΜΕ για να δημιουργήσουν ένα πρόβλημα σε σχέση με την ποιότητα του νερού και κυρίως τα νιτρικά…

Ο δήμαρχος Λαρισαίων χαρακτήρισε το παραπάνω δημοσίευμα ως «πλήρη διαστρέβλωση των όσων πραγματικά συμβαίνουν» εξηγώντας πως «υπάρχει μία συνειδητή αλχημεία η οποία ορίζει ένα μέτρο 10 μικρογραμμαρίων το λίτρο που δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στην Αμερική, γιατί εκεί υπάρχουν τα 10 μικρογραμμάρια στο επίπεδο του αζώτου. Άρα το νερό που πίνουμε είναι πολύ πιο κάτω από τα όρια που έχουν θεσπίσει Ευρωπαϊκή Ένωση και Αμερική, είναι υγιεινό. Δεν είναι τυχαίες αυτές οι ανακοινώσεις, μάλλον είναι εκ του πονηρού κι έχουν σχέση με τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από πολύ μεγάλους ομίλους που έχουν βάλει στο στόχο τους τη διαχείριση του νερού πολλών ΔΕΥΑ, ως ένα αγαθό που εμπορεύεται μία ιδιωτική εταιρεία και όχι ως δημόσιο αγαθό».

Κατέληξε καθησυχάζοντας τους πολίτες «να είναι ήσυχοι όλοι ότι το νερό μας είναι απόλυτα υγιεινό. Παρακολουθείται καθημερινά με εξετάσεις που αναρτώνται στην πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας. Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνουμε προς κρίση στους πολίτες σε μία περίοδο που εξελίσσεται μία μεγάλη προσπάθεια ομίλων να πάρουν στα χέρια τους κομμάτια που έχει η αυτοδιοίκηση. Είναι απόλυτα καταδικαστέα η ενέργεια αυτή.»

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!