Κ. Παπανάτσιου: Ξανά απέξω οι παράκτιοι αλιείς; Δεν είναι τυχαίο, είναι σχεδιασμός!

4796646
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρει:

KENT728X100 1

Με ερώτηση που καταθέσαμε χτες 22/3 από κοινού ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης, η Αν. Τομεάρχης Ολ. Τελιγιορίδου, ο Tομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός και η Αν. Τομεάρχης Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, ζητάμε να μην επαναληφθεί ο παντελώς άδικος και μεροληπτικός μαζικός αποκλεισμός της πλειονότητας των αλιέων από την ενίσχυση του Μέτρου 3.1.9 « Παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων» όπως συνέβη με την πρώτη πρόσκληση του φθινόπωρου του 2020. 

Εάν πράγματι σκοπεύουν, όπως διατείνονται, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να διαθέσουν ενισχύσεις στους αλιείς της χώρας μας από το Μέτρο 3.1.9, πρέπει πρώτα και κύρια να μεριμνήσουν ώστε να διορθωθεί η αδικία της πρώτης πρόσκλησης και να συμπεριληφθούν κατά προτεραιότητα οι αποκλεισμένοι αλιείς για όλο το χρονικό διάστημα παύσης των αλιευτικών τους δραστηριοτήτων. Δηλαδή πρέπει να  μην βάλουν για μια ακόμη φορά τεχνητά και αντικανονιστικά εμπόδια για να μοιράσουν σαν την προηγούμενη φορά ένα πακτωλό χρημάτων μόνο στους ιδιοκτήτες μεγάλων σκαφών.  

Επιβάλλεται να απαλειφθεί σε τυχόν νέα πρόσκληση  η προϋπόθεση τα σκάφη να φέρουν τον εξοπλισμό της Δορυφορικής Συσκευής Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS). Ειδάλλως, θα αποκλειστούν για μια ακόμη φορά αλιείς με σκάφη μικρότερα των 12 μέτρων που κανονιστικά δεν υποχρεούνται να τη φέρουν

Η Κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε ώστε ο κλάδος στο σύνολό του να επιβαρυνθεί, για  πρώτη φορά φέτος, τη χρονιά της πανδημίας, με τρία (3) επιπλέον χαράτσια: το τέλος εκμετάλλευσης αλιευτικών πλοίων, το τέλος επιτηδεύματος αλιέων και το «πράσινο τέλος» στο πετρέλαιο. Είναι λοιπόν ανεπίτρεπτο να επαναληφθεί και ο αποκλεισμός της πλειοψηφίας των αλιέων από τις ενισχύσεις για τη πανδημία σε αυτή τη κρίσιμη για την οικονομία των παράκτιων περιοχών και των νησιών μας στιγμή.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!