ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Βόλου για το περιστατικό απόπειρας απάτης στο όνομα αντιδημάρχου

157676293 282120543276831 7779772699154207569 n
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου αναφέρεται στην απόπειρα απάτης, που αποκάλυψε χθες το TheNewspaper.gr, όπου απατεώνας χρησιμοποιώντας το όνομα του αντιδημάρχου Οικονομικών Ανδρέα Ζέρβα, προσπάθησε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από επιχειρηματία.

KEN

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή την καταγγελία δημότη – επιχειρηματία της πόλης που αφορά μια ακόμα περίπτωση απόπειρας εξαπάτησης μέσω τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής του προσέγγισης από άγνωστο άτομο που έκανε χρήση του επωνύμου και της ιδιότητας Αντιδημάρχου, εν προκειμένω του αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Ανδρέα Ζέρβα, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πλήρη εγρήγορση προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο επίδοξος απατεώνας χρησιμοποιώντας εν πλήρη αγνοία του αντιδημάρχου την ιδιότητά του εμφανίστηκε σε επιχειρηματία ζητώντας του να μετάσχει σε δήθεν πρόγραμμα χορηγιών και αφού τον έπεισε προσπάθησε να του αποσπάσει με τη γνωστή, από άλλες πολλές περιπτώσεις, μέθοδο της διαφοράς από λάθος κατάθεση, μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σε ό,τι μας αφορά ενημερώνουμε τους πολίτες ότι:

– Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ουδεμία, παρόμοιου είδους, δραστηριότητα πραγματοποιείται είτε από πλευράς Δήμου Βόλου είτε από πλευράς Αντιδημάρχων ή εκπροσώπων Νομικών Προσώπων που εντάσσονται στο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου.

– Σε κάθε περίπτωση οιαδήποτε δράση του Δήμου, ακόμη και κοινωνικού χαρακτήρα, πραγματοποιείται επίσημα, με προσωπική και έγγραφη επικοινωνία αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών με τις τοπικές επιχειρήσεις, και ουδεμία παραλαβή χορηγίας (είτε σε προϊόντα, είτε χρηματική) πραγματοποιείται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά

– Επιπροσθέτως υπογραμμίζουμε ότι για την παραλαβή χρηματικής χορηγίας είναι απαραίτητη η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και η κατάθεση του χρηματικού ποσού πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Παρακαλείται κάθε δημότης που προσεγγίζεται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο πέραν της επίσημης υπηρεσιακά επικοινωνίας, από τέτοιους επιτήδειους που υποδύονται αιρετούς ή εκπροσώπους τους, η υπαλλήλους του Δήμου Βόλου, να ενημερώνει άμεσα τον Δήμο Βόλου και τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!