Μετακίνηση σε άλλο δήμο: Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται και με ποιον κωδικό

diodia antarsyathes mosxhohori

Μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε η εκτόνωση της κόπωσης των πολιτών από το lockdown και η επιχείρηση αποσυμπίεσης. Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων έχουν συμπαρασύρει και το μέτρο της μετακίνησης εκτός δήμου κατοικίας.

KEN 4

Τι αλλάζει στη μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Αναλυτικά και σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, οι πολίτες μπορούν να μεταβούν στα κομμωτήρια ή τα κέντρα περιποίησης άκρων κατόπιν, όμως, σχετικού ραντεβού.

Για τη μετακίνησή τους, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 ή την ανάλογη γραπτή βεβαίωση (τύπου Β), αλλά και να έχουν το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού τους – είτε είναι μήνυμα στο κινητό είτε email. Στην ουσία, μετά το ραντεβού, το κατάστημα καλείται να αποστείλει –με τους παραπάνω τρόπους– το ανάλογο αποδεικτικό στον πολίτη, που θα έχει τη δυνατότητα να μεταβεί –την κατάλληλη μέρα και ώρα– ακόμη και εάν είναι εκτός του δήμου του.

Παράλληλα, όσον αφορά στην μετακίνηση πως υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια πάρκα ορίζεται πως επιτρέπεται η επίσκεψη έως και τριών ατόμων –πλην οικογενειών– μετά από αποστολή μηνύματος με τον κωδικό 6 στο 13033. Απαγορεύεται η χρήση οχήματος.

Το ίδιο ισχύει εξάλλου και για άθληση ή βόλτα με κατοικίδιο με τον κωδικό 6.

SMS 13033: Οι έξι κωδικοί μετακίνησης

1. Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.-Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

2. Συμπλήρωση Εντύπου

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

3. Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

  1. Όνομα/Επίθετο
  2. Διεύθυνση Κατοικίας
  3. Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  4. Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή
error: Content is protected !!