ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση του  Γιώργου Λαμπρούλη ως   ειδικός αγορητής του ΚΚΕ  στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας  

lamproulis 0

Παρέμβαση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργου Λαμπρούλη ως   ειδικός αγορητής του ΚΚΕ  στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προωθείται σήμερα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής πολυνομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Υγείας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα», με το οποίο η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική, που θυσιάζει την υγεία και την ίδια τη ζωή του λαού στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στην προκειμένη περίπτωση του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Παράλληλα, δεν λείπουν και από εδώ τα δωράκια στους ομίλους των ΜΜΕ για την προβολή των μηνυμάτων για την πανδημία.

Το νομοσχέδιο επικυρώθηκε χτες από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης το εμφάνισε ως …απόδειξη τάχα ότι η κυβέρνηση «κάνει τα πάντα» για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ανέδειξε ότι η κυβέρνηση έναν χρόνο μετά έρχεται να αντιμετωπίσει την πανδημία με τα ίδια «υλικά» που χρησιμοποίησε από την αρχή, και αυτό όταν έχει διαμορφωθεί πλέον μία τραγική κατάσταση, «με ελάχιστο και εξαντλημένο προσωπικό, με ανεπαρκή εξοπλισμό που δεν μπορεί, πλέον, να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό. Ταυτόχρονα, χιλιάδες ασθενείς με άλλες χρόνιες νόσους ουσιαστικά είναι αποκλεισμένοι από κάθε ιατρική εξέταση και συνέχεια της θεραπείας τους».

Συνοπτικά, από τις πιο χαρακτηριστικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι αυτές που προβλέπουν τη «διάθεση αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου της νόσησης από Covid-19», που αφορά τη διανομή των self tests από τα φαρμακεία, αυτές που αντί για μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού προβλέπουν μετακινήσεις προσωπικού από τη μία μονάδα στην άλλη, μπαλώνοντας από τη μία και ξηλώνοντας από την άλλη, και παρατείνουν τις συμβάσεις των γιατρών «ορισμένου χρόνου». Επίσης συνεχίζεται η μετατροπή κλινών νοσοκομείων σε Covid, χωρίς να αγγίζεται ο ιδιωτικός τομέας.

Οπως σχολίασε ο Γ. Λαμπρούλης, «οι χλιδάτες, κερδοφόρες, μεγάλες οργανωμένες μονάδες του ιδιωτικού τομέα, που θα μπορούσαν να συμβάλουν, έχουν κάρτα ασυλίας από την κυβέρνηση για να συνεχίσουν να εξασφαλίζουν τρελά κέρδη, αξιοποιώντας τα χάλια του δημόσιου τομέα, κι από πάνω η κυβέρνηση κοροϊδεύει το λαό και τους υγειονομικούς στον δημόσιο τομέα ότι οι χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς, αντίστοιχο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό βοηθητικό στα νοσοκομεία, αλλά και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και πανελλαδικά και εδώ στην Αττική, θα λυθεί με τους 200 αυτοαπασχολούμενους στο δημόσιο σύστημα».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο self test, σημείωσε ότι είναι ένα ακόμα «πειστήριο αυτής της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης», καθώς φορτώνει στην ατομική ευθύνη «ακόμα και τη διάγνωση της νόσου. Στην πραγματικότητα, στόχος σας είναι και με το μέτρο αυτό η απαλλαγή από κάθε ευθύνη του κράτους για ολοκληρωμένο σχεδιασμό της επιδημιολογικής καταγραφής και επίβλεψης». Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή εκφράστηκε από τον εισηγητή του, Γ. Βαρεμένο, ήταν «τι κάνετε με τα self tests; Εμμέσως, αλλά χωρίς να το παραδεχτείτε μπροστά στον ελληνικό λαό, αποδέχεστε ότι υπήρχε η ανάγκη της ιχνηλάτησης, όπως σας λέγαμε μονότονα από την αρχή της πανδημίας», ξεπλένοντας ουσιαστικά την πολιτική της ατομικής ευθύνης που απογειώνει η κυβέρνηση με αυτήν τη διαδικασία.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο άρθρο 39 του νομοσχεδίου προβλέπεται «Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του Covid-19» και προδιαγράφεται νέος πακτωλός προς τους καναλάρχες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!