«Στόχος η εκχώρηση της λειτουργίας του βιολογικού σε ιδιώτες»

volos viologikos 2
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την εκχώρηση λειτουργίας του βιολογικού σε ιδιώτες «βλέπει» στις τελευταίες ενέργειες της ΔΕΥΑΜΒ, η δημοτική ομάδα «Μαζί για τον Βόλο», μία πρόθεση που είχε ληφθεί από το Δ.Σ. της εταιρίας το 2017.

KENT 2

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

 «Η ΔΕΥΑΜΒ με την απάντησή της στη δημοσίευσή μας, κάνει σαφές ακόμη και στους πιο δύσπιστους, ότι επιθυμεί να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές βασιζόμενες σε τεχνοκρατικές αντιλήψεις, επιδιώκοντας εργαζόμενους on-demand, χωρίς σταθερό ωράριο εργασίας, χωρίς ελεύθερο χρόνο, αντικαθιστώντας τους με ένα αυτόματο σύστημα ενημέρωσης βλαβών, μεταβιβάζοντας τους όλη την ευθύνη και πάνω απ’ όλα αγνοώντας αλαζονικά ότι με την προσέγγιση αυτή φλερτάρει με το απεχθές φαινόμενο της ψυχολογικής και ηθικής παρενόχλησης των εργαζομένων στον βιολογικό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν απαιτείται να είναι κανείς μηχανικός, όχι τόσο για να περιγράψει τις εγκαταστάσεις με απόλυτη ακρίβεια, όσο για να κατανοήσει ότι ένα εργοστάσιο 24ωρης λειτουργίας σαν τον Βιολογικό, μιας ευρύτερης περιοχής που αγγίζει τους 200.000 κατοίκους, δεν μπορεί να λειτουργήσει «στον αυτόματο», χωρίς ανθρώπινη παρουσία, δίχως καν φύλαξη (ή μήπως η φύλαξη θα δοθεί ως πανάκριβη εργολαβία σε επόμενη φάση;), ενημερώνοντας για βλάβες μέσω sms!

H νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, που καμώνεται νέα ήθη και σύγχρονο management, όχι μόνο δεν είναι κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες διοικήσεις Δημαρχίας Αχ. Μπέου,  αλλά αντιθέτως προτίθεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για την υλοποίηση αποφάσεων που τώρα σιγά σιγά ξαναβγαίνουν από τα συρτάρια. Και για όποιον δεν κατάλαβε, μιλάμε για την απόφαση που είχε ληφθεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ το 2017 και αφορά την εκχώρηση της λειτουργίας του βιολογικού σε ιδιώτες

Σχετικά με την ανακοίνωση της Διοίκησης πως η Υπηρεσία φέρει την ευθύνη της λειτουργίας, της βέλτιστης αξιοποίησης των ανθρώπινων πόρων και της καλύτερης διάταξης του δυναμικού της επιχείρησης, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξανακουστεί στο παρελθόν για καμία ανάλογη επιχείρηση. 

Τότε, λοιπόν, ας αφήσουν κατά μέρους τις κατά καιρούς ανακοινώσεις αυτοθαυμασμού, διότι, αν δεν το κατάλαβαν, λένε ότι είναι περιττοί ως διοίκηση. Δεν είναι έτσι όμως. Έχουν ολάκερη την ευθύνη για το σύνολο της λειτουργίας του Βιολογικού (να θυμίσουμε τη μεγάλη διαρροή που προσπάθησαν να αποκρύψουν προ ετών) και δεν δικαιούνται να μιλούν για εποχή αραμπά, όταν παρέλαβαν τον Βιολογικό το 2014 και η σχεδιασμένη από τότε επέκτασή του δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Αν θέλουν να ρίξουν ευθύνες και αλλού, ας μας πουν ποιους συμβουλεύονται…

Είναι απορίας άξιο που ένας Σύλλογος Εργαζομένων σαν αυτόν της ΔΕΥΑΜΒ, με μεγάλους αγώνες και νίκες στο πρόσφατο παρελθόν, να μην έχει δει ακόμα τον κίνδυνο  για την αρχή του τέλους του δημόσιου χαρακτήρα του βιολογικού. Φαίνεται πως για να πειστεί περιμένει τη δημοσίευση της επόμενης απόφασης της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία θα καλωσορίζει τους εργολάβους που θα αναλάβουν τη φύλαξη, τη λειτουργία και τη συντήρηση του βιολογικού. Και όπως μας έχει συνηθίσει η παρούσα δημοτική αρχή, με την αιτιολογία του κατεπείγοντος, η απευθείας ανάθεση ακόμη και σε αυτή την περίπτωση δεν θα μας προκαλούσε πλέον καμιά έκπληξη.»

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!