ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη φυλακή όπου κρατείται ο Ναβάλνι έφθασε δημοσιογράφος και όχι γιατρός

3033983

Στις φυλακές της πόλης Πακρόφ στις οποίες κρατείται ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, έφθασε, όπως ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του, η δημοσιογράφος του ρωσικού καναλιού RT (Russia Today) Μαρία Μπούτινα, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν επιτρέπουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του.

«Αντί να του στείλουν σήμερα γιατρό, συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου έφθασε η άθλια προπαγανδίστρια από το κανάλι RT Μαρία Μπούτινα. Φώναζε λέγοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη και πιο βολική φυλακή», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους επισημαίνοντας ότι ο Ναβάλνι, «σύμφωνα με τα έγγραφα της φυλακής, έχασε από τότε που μπήκε στην φυλακή 8 κιλά μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε την απεργία πείνας. Έφτασε στη φυλακή 93 κιλά και τώρα είναι 85».

Όπως επισημάνουν οι συνεργάτες του, ο Ναβάλνι, «επί 15 λεπτά την χλεύαζε ενώπιον της σειράς των παρατεταγμένων κρατουμένων, αποκαλώντας την παράσιτο και υπηρέτρια της κυβέρνησης των κλεφτών».

Ο Ναβάλνι κήρυξε χθες 31 Μαρτίου απεργία πείνας, ενώ στην αίτησή του προς τον διευθυντή των φυλακών επεσήμαινε ότι επί τρεις εβδομάδες ζητάει να του παράσχουν ιατρική περίθαλψη και να επιτρέψουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του, ωστόσο το αίτημά του αγνοήθηκε. Ανέφερε ότι πονάει η πλάτη του και το πόδι του και δεν έχει την πρέπουσα ιατρική περίθαλψη.

Η διεύθυνση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών στην περιοχή Βλαντίμιρ, ανακοίνωσε ότι στον Ναβάλνι παρέχεται όλη η αναγκαία ιατρική περίθαλψη ενώ «οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τηρούν απαρέγκλιτα το δικαίωμα όλων των κρατουμένων να κοιμούνται απρόσκοπτα οκτώ ώρες», απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην καταγγελία του Ναβάλνι ότι δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί, καθώς κάθε ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιούν ελέγχους.

Ο γιατρός Αλεξέι Μπάρινοφ δήλωσε στο Reuters ότι οι δικηγόροι του Ναβάλνι του ζήτησαν να τον επισκεφθεί και έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στη διεύθυνση των φυλακών είτε να τους επιτρέψουν να τον επισκεφθεί στη φυλακή ή να αφήσουν τον Ναβάλνι να τον επισκεφθεί στην κλινική. «Περιμένουμε την απόφαση της FSIN (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών)» δήλωσε προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί τον Ναβάλνι.

Σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του με την συνήγορο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ρωσίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα να συζητήσει το θέμα του Αλεξέι Ναβάλνι, εάν εκείνη το θέσει.

«Δεν γνωρίζω. Εάν κάτι ειπωθεί εκ μέρους της συνηγόρου, τότε το θέμα αυτό θα συζητηθεί», δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων.

Με πληροφορίες από Reuters, TASS, Novaya Gazeta

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!