ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κανάλια: Αξιοποιείται το αρχοντικό Βαΐρα

168026947 1900856870081375 5185732427102109764 n
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Κοινότητα Καναλίων Δήμου Ρήγα Φεραίου εξέφρασε την επιθυμία και κατέβαλε προσπάθειες να αποκτήσει το νεοκλασικό κτίριο Βαΐρα στην Κεντρική Πλατεία των Καναλίων.

KEN

Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο έχει χαρακτηρισθεί με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, καθώς αποτελεί αξιόλογο δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής με πολλαπλές προοπτικές αξιοποίησης του προς όφελος της Κοινότητας Καναλίων, των κατοίκων της και γενικότερα του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Το αρχοντικό αποτελεί διώροφο κτίσμα και βρίσκεται εντός οικοπέδου σε πολύ καλή τοποθεσία σε κεντρικό σημείο του χωριού με εύκολη πρόσβαση από τους κεντρικούς οδικούς άξονες της περιοχής, πλησίον της Κεντρικής Πλατείας και της Κοινότητας. Η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου έχει ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να περιέλθει το αρχοντικό στην κυριότητα του και να αξιοποιηθεί καταλλήλως, καθώς περιλαμβάνει πολλούς και ευρύχωρους χώρους.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά : «Το αρχοντικό Βαΐρα αποτελεί ένα διατηρητέο κτίριο ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, το οποίο μετά από πολλά έτη προσπάθειας της Τοπικής Κοινωνίας να περιέλθει στην Κοινότητα Καναλίων, κατορθώσαμε σήμερα ως Δημοτική Αρχή να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται για την απόκτηση του από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε πλήρως το συγκεκριμένο κτίσμα και να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο δράσεων, όπου οι κάτοικοι των Καναλίων αλλά και οι δημότες όλου του Δήμου γενικότερα, να μπορούν να κάνουν χρήση σε πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και άλλου είδους δράσεις είτε να χρησιμοποιηθεί και για οποιοδήποτε άλλο σκοπό που θα μας προτείνει η Κοινότητα και οι κάτοικοι της. Θέλουμε ο χώρος να καταστεί επισκέψιμος, όπου σε συνδυασμό με τη λίμνη Κάρλα και τα Μουσεία της Λίμνης θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο την φυσική και πολιτιστική ομορφιά του Δήμου μας».

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!