ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκληρή επίθεση Παπαδημητρίου σε Μιτζικό για Συκή και Νεοχώρι

Στιγμιότυπο 2019 04 08 11.13.00 μμ 1024x547 1

«Η Αντιπολίτευση του Δήμου Νοτίου Πηλίου μαζί με τις τοπικές κοινωνίες Συκής και Νεοχωρίου ,αποκατέστησαν την τάξη στις τοπικές κοινότητες,  ταπεινώνοντας τους ηθικούς αυτουργούς και όλη τη δημοτική αρχή του κ. Μιτζικού» αναφέρει μεταξύ άλλων η ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ν. Πηλίου Μιλτιάδη Παπαδημητρίου.

KEN 728X100

Ο κ. Παπαδημητρίου συνεχίζει:

Μετά από ομόφωνη εισήγηση  του συνόλου της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου , εισήχθησαν προς συζήτηση τα δύο θέματα  που βασανίζουν και ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες του Νεοχωρίου και της Συκής το τελευταίο  χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα η καταστροφή της παιδικής χαράς Νεοχωρίου και η επανατοποθέτηση του μνημείου πεσόντων στη Συκή .

Παρά την αντίδραση όλων των μελών της δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου κ. Μιτζικού που προσπάθησαν να ΜΗΝ συζητηθούν τα δύο θέματα που προέκυψαν , καταψηφίζοντας και οι 13 σύμβουλοι της πλειοψηφίας τις δύο προτάσεις της αντιπολίτευσης για την εισαγωγή των θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο ,  εκτός ημερήσιας διάταξης, τελικά με 14 ψήφους σύσσωμης της αντιπολίτευσης , υπερψηφίστηκαν προς συζήτηση . 

Παρά τη σφοδρή άρνηση από τη μεριά του δημάρχου να ψηφιστούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης , τελικά με 14 ψήφους υπέρ (όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης ) και 13 κατά (όλων των συμβούλων της δημοτικής αρχής του Μιτζικού) πάρθηκαν οι κάτωθι αποφάσεις .

Όσον  αφορά το Νεοχώρι , το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην γίνει καμία επέμβαση στην υπάρχουσα παιδική χαρά και οποιαδήποτε προσπάθεια μεταφοράς της σ άλλο σημείο .

Όσον αφορά τη Συκή το δημοτικό συμβούλιο απαφάσισε την άμεση επανατοποθέτηση του μνημείου στο χώρο που είχε τοποθετηθεί πριν από δυο χρόνια και έδωσε εντολή στο δήμαρχο να διερευνήσει και να ελέγξει για ποινικές ευθύνες όσους εμπλέκονται στην αποκαθήλωσή του .

Η  αρνητική στάση του κ. Μιτζικού αλλά και των δημοτικών του συμβούλων να συμπλεύσει με το σύνολο των τοπικών κοινωνιών της Συκής και του Νεοχωρίου πέρα από κάθε λογική σεβασμού των τοπικών κοινωνιών και των δημοτών γενικότερα , υποδηλώνει την υπαιτιότητα του ιδίου αλλά δυστυχώς και όλης της ομάδας του για τα θλιβερά γεγονότα που ζήσαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δήμο μας.

Κλείνοντας τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήλωσε προς το δήμαρχο πως οι δυο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου , ως κυρίαρχο συλλογικό όργανο διοίκησης του δήμου, είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ και ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΕΣ.

Η παρακολούθηση δε της υλοποίησης τους θα είναι συνεχής από την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας και σε περίπτωση μη άμεσης υλοποίησής τους, θα κινηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!