Ποιοι ήθελαν να κάψουν το Πήλιο – Τέσσερις φωτιές «μυστήριο» σε επτά ώρες

cfccfw
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πολλά ερωτηματικά εγείρει η χθεσινή μέρα στο Πήλιο, στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο σε εθνικό, όσο και σε επίπεδο Μαγνησίας. Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr οι ειδικοί μελετούν το σενάριο του σχεδίου εμπρησμού στο βουνό των Κενταύρων, αφού ορίζεται ως στατιστικό παράδοξο, αρχές Απριλίου, με θερμοκρασία που δεν ξεπερνούσε τους 20 βαθμούς Κελσίου, να ξεσπούν τέσσερα μέτωπα πυρκαγιάς μέσα σε επτά μόλις ώρες!

KENT728X100 1

Ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αλλά και τα κλιμάκια του Πηλίου κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων. Μεγαλύτερο όλων, εκείνο που ξέσπασε στη θέση Βρωμονέρι του Δήμου Νοτίου Πηλίου στις 13.00 το μεσημέρι, καίγοντας περίπου εκατό στρέμματα πευκοδάσους.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στο Νότιο Πήλιο, για την διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις των πυροσβεστών κάνουν λόγο για εμπρησμό, παρότι είναι ακόμα νωρίς να εξαχθεί τελικό συμπέρασμα.

«Δεν είναι σίγουρα τυχαίο να έχουμε σε διαφορετικές περιοχές του Πηλίου συνεχώς μέτωπα φωτιάς, ακόμα και στις 20.30 το βράδυ» λέει στο TheNewspaper.gr ανώτερο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας.

Μετά το Βρωμονέρι, ακολούθησαν φωτιές στην Τσαγκαράδα, στον Λαύκο, αλλά και σε δασώση περιοχή με καστανιές στον Κισσό.

Φως στα αίτια των πυρκαγιών θα ρίξει το ειδικό Κλιμάκιο, το οποίο έπιασε ήδη δουλειά στον τόπο των περιστατικών και ερευνά κάθε στοιχείο που θα διαλευκάνει την υπόθεση, ώστε να αναζητηθούν οι ένοχοι.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!