ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαμπρούλης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Να διερευνηθεί το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Λάρισα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι

lamproulis 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Αναλυτικά:

Θέμα: Για την απρόκλητη και βίαιη επίθεση αστυνομικών σε μαθητές στη Λάρισα

Πριν λίγες ημέρες όπως καταγγέλλουν μαθητές και γονείς και συγκεκριμένα την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 20:30 μ.μ., δεκατριάχρονα παιδιά-μαθητές που βρισκόντουσαν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα δέχτηκαν ‘’έφοδο’’ από αστυνομικούς με πολιτικά, χωρίς διακριτικά οι οποίοι μη γνωστοποιώντας την ταυτότητά τους άρχισαν να κάνουν έλεγχο στους μαθητές, τρομοκρατώντας τους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πετάξουν στο έδαφος έναν εξ αυτών που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του (κάταγμα άνω άκρου). Μάλιστα, αντί να οδηγήσουν τον μαθητή στο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα ενώ οι γονείς του ενημερώθηκαν δύο ώρες αργότερα. Το συγκεκριμένο γεγονός αστυνομικής βίας και αυταρχισμού προκαλεί την οργή, αγανάκτηση και αποτροπιασμό μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, του λαού της πόλης που καταδικάζουν και καταγγέλλουν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Βέβαια το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα αντίστοιχων περιπτώσεων τρομοκράτησης μαθητών, όπως του 7ου ΕΠΑΛ που από το 2018 εκκρεμεί δίκη σε βάρος μαθητών που έκαναν κατάληψη στο σχολείο, διεκδικώντας να μην κλείσουν οι ειδικότητες, αλλά και να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και οι ελλείψεις του σχολείου τους σε υποδομές. Προς συμπλήρωση των ανωτέρω: είναι τυχαίο άραγε που το συγκεκριμένο συμβάν σημειώθηκε λίγες μέρες μετά τις “διαβόητες’’ δηλώσεις του συνδικαλιστή Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και Αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, όπου περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και το εξής: «για τρεις γκλομπιές απολογούμασταν γονατιστοί σε όλο το απλυταριό. Για τρεις γκλομπιές!», αναφερόμενος στα τότε γεγονότα της Νέας Σμύρνης Αθήνας; Ποιος εγγυάται ότι τέτοιες επίσημες δηλώσεις δεν δίνουν αέρα στα πανιά ορισμένων για να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες;

Η καταστολή, τα περιστατικά αστυνομικής βίας και η περιπολίες στρατιωτικού χαρακτήρα αστυνομικών σε γειτονιές και πλατείες είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική. Οι νέοι της Λάρισας, οι φοιτητές και οι μαθητές, μέσα από τους μαζικούς αγώνες που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν δώσει ήδη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που περιορίζει τα δικαιώματά τους και ενισχύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε:

· Άμεσα να διερευνηθεί το συγκεκριμένο γεγονός της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.

· Να σταματήσει η αστυνομική τρομοκρατία και η κρατική καταστολή.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!