Αλ. Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις για την υπόθεση Φουρθιώτη»

V K2744
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Αναζητά εναγωνίως τρόπο να διαχειριστεί την υπόθεση Φουρθιώτη η κυβέρνηση, όπως μαρτυρά η εκκωφαντική της σιωπή μετά τις αποκαλύψεις του πρώην Υπουργού Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση» δηλώνει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και συνεχίζει:

KENT728X100 1

Μπορεί να νόμιζε ότι ξεμπέρδεψε με την αφαίρεση της πολυπληθούς αστυνομικής φρουράς με μηχανές και τεθωρακισμένα αυτοκίνητα για την 24ωρη φύλαξη του μάνατζερ – παρουσιαστή – εκδότη, την οποία στην αρχή ο κ. Χρυσοχοϊδης αρνήθηκε ότι υπήρχε, όμως όπως όλα δείχνουν, οι εκλεκτικές σχέσεις κυβέρνησης – Φουρθιώτη εκτείνονται πέρα και πάνω από αυτή.

Από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης σε σειρά ζητημάτων, από απεργίες μέχρι εθνικά ζητήματα συχνά τόνιζε ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται». Οι απίστευτες καταγγελίες Βρούτση για απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μέσω του προγράμματος Συν-εργασία από τον κ. Φουρθιώτη, η εισβολή μπράβων στο Υπουργείο Εργασίας, οι τραμπουκισμοί και οι απειλές για «τελείωμα» του Υπουργού, και η συμπτωματική (;) αποπομπή του κ. Βρούτση λίγες ημέρες μετά δημιουργούν  μείζον πολιτικό ζήτημα και εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για το τι συνδέει τελικά την κυβέρνηση με τον μάνατζερ και για ποιο λόγο υπήρχε ανοχή από την πλευρά της στις παράνομες πρακτικές και τις αδιανόητες συμπεριφορές του. 

Με δεδομένο ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την πορεία της έρευνας και τα συμπεράσματά της για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-εργασία, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε, καθώς και την ανάκτηση των ποσών που έλαβε παρανόμως ο κ. Φουρθιώτης το 2020 πριν την ψήφιση του Ν.4764/2020.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις και απαντήσεις μετά τις καταγγελίες ενός «εκβιαζόμενου» πρώην Υπουργού και την Επιστολή συνεργάτη του κ. Φουρθιώτη που κάνει λόγο για πολυεπίπεδη, σταθερή και αγαστή συνεργασία της ΕΛΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την εκπομπή και την εφημερίδα του, σε μια υπόθεση που ενοχλεί και ολοένα μεγαλώνει.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!