ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παπανάτσιου για γυναικοκτονία: Μετράμε ακόμα μία γυναικοκτονία

170396537 2871931373021556 6231261666141196791 n
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε δήλωσή της η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρει για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα Πηλίου:

KENT728X100

Από προχθές μετράμε ακόμη μια γυναικοκτονία. Μια ακόμη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που κατέληξε στη δολοφονία μιας γυναίκας, μητέρας ενός μικρού παιδιού και στη δολοφονία του αδερφού της, που προσπάθησε να την προστατέψει.

Πληροφορίες αναδεικνύουν ότι ο δράστης υπήρξε βίαιος και κακοποιητικός στο παρελθόν, ενώ το θύμα είχε ζητήσει δικαστική συνδρομή. Δυστυχώς, τούτη την ώρα μετράμε θύματα. Δύο νέα παιδιά που έφυγαν από τη ζωή με βίαιο τρόπο, αλλά κι ένα ακόμη θύμα του αποτρόπαιου αυτού συμβάντος, το κοριτσάκι της οικογένειας. Η πόλη έχει βυθιστεί στο πένθος. Η οικογένεια θρηνεί.Αναλογιζόμαστε όλοι την ευθύνη μας ως κοινωνία αλλά και την ευθύνη της πολιτείας, που οφείλει να παρεμβαίνει με στόχο την ασφάλεια και προστασία των θυμάτων.

Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, εμπεριέχει διατάξεις οικογενειακού δικαίου και προβλέπει, στο άρθρο 13, ότι ο αποκλεισμός ή περιορισμός της επικοινωνίας ενός γονέα με το τέκνο του είναι δυνατός μόνο για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, ιδίως όταν ο γονέας με τον οποίο δεν διαμένει το τέκνο έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ενδοοικογενειακή βία ή για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.Αμετάκλητη όμως καταδίκη επέρχεται μετά από μακρόχρονη δικαστική διαδικασία, όταν πια θα έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα, καταλείποντας εν τω μεταξύ το ανήλικο τέκνο στα χέρια ενός πιθανά επικίνδυνου ενήλικα και δημιουργώντας παράλληλα αίσθημα ανασφάλειας και μη προστασίας στα θύματα.

Η συγκεκριμένη διάταξη έχει κατακριθεί από το νομικό κόσμο και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, για τους λόγους που αναφέρθηκαν. Το τραγικό συμβάν στη Μακρινίτσα επιβεβαιώνει με τον πιο δυσάρεστο τρόπο, τον λόγο που η διάταξη αυτή δε μπορεί να ισχύσει.Η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τα θύματα, να δημιουργεί πλαίσιο ασφάλειας και κατανόησης, να δημιουργεί δομές ψυχολογικής υποστήριξης, να παρεμβαίνει μέσω των θεσμικών της οργάνων ώστε να προλαμβάνει. Η κοινωνία οφείλει να μη γυρνάει την πλάτη, να μη κλείνει τα μάτια, να μη σιωπά.Κανένας μόνος, καμία μόνη.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια των θυμάτων.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!