ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η εφημερίδα του 1822 που αναφέρει ότι τουρκικά στρατεύματα ηττήθηκαν στη Λαμία και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στη Λάρισα

2810 5
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το απόσπασμα της εφημερίδας ALGEMEINE ZEITUNG στις 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 1822 ανέφερε τα εξής:

Μετά την κατάκτηση του Ναυπλίου οι Έλληνες βρήκαν στο κάστρο 250 κανόνια και πολλά πυρομαχικά. Η κατάσταση στην Πελοπόννησο ευνοεί τους Έλληνες.

Η Κορώνη και η Μεθώνη είναι έτοιμες να παραδοθούν. Στην περιοχή της Πάτρας κυριαρχούν οι Έλληνες. Τουρκικά στρατεύματα ηττήθηκαν στην περιοχή της Λαμίας και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στην Λάρισα. Σε όλη η Θεσσαλία, κάτω από την Λάρισα, κυριαρχούν οι Έλληνες.

Ο Δημήτρης Υψηλάντης, αφού διευθέτησε τις διαφορές του με τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, εξουσιάζει την Θεσσαλία. Ο Χουρσίτ Πασάς, μαζί με τον Ομέρ Βρυώνη, είναι Πασάδες των Ιωαννίνων. Αυτοί ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να μπορέσουν να διαχειριστούν την επανάσταση στην Ήπειρο.

Οι στρατοί τους μπόρεσαν να προχωρήσουν μέχρι την Κιάφα, του Σουλίου, με μεγάλη ευκολία. Ο Μάρκος Μπότσαρης, ο αρχηγός των Σουλιωτών, οδήγησε ένα σώμα 3000 επαναστατών σε μία κοιλάδα και αντιμετώπισαν τους Τούρκους, που είχαν σταματήσει κοντά στο ποτάμι.

Ένα Οθωμανικό στράτευμα βρίσκεται παγιδευμένο, μέσα στα βουνά. Ο Χουρσίτ Πασάς και ο Ομέρ Βρυώνης έχουν 6000 άνδρες στην διάθεση τους. Πολλοί από αυτούς, το καλοκαίρι, είχαν πολεμήσει στο Μεσολόγγι. Ένα Ελληνικό στράτευμα 3000 Μοραϊτών, υπό τον Μαυρομιχάλη, βρισκόταν στην Ήπειρο, εκείνη την περίοδο. Αυτοί ήταν αποφασισμένοι να ενωθούν με τους Σουλιώτες και να νικήσουν τον στρατό του Χουρσίτ Πασά.

Πηγή: kaliterilamia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100
error: Content is protected !!