ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Κιλελέρ: «Ο τομέας της Υγείας αποτελεί δημόσιο και δωρεάν κοινωνικό αγαθό για όλους τους δημότες»

laiki syspeirosi
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλελέρ για τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα υγείας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

”Με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Υγείας (7 Απρίλη) ως Λαϊκή Συσπείρωση Κιλελέρ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των άλλων ειδικοτήτων, για την τεράστια συμβολή τους, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αλλά και σε κάθε φάση στη ζωή αυτού του τόπου, για την προστασία της υγείας, για την προστασία της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού.

Σε σχέση με την συζήτηση που γίνεται για το πολυδύναμο ιατρικό κέντρο της Νίκαιας δηλώνουμε πως:

Η Λαϊκή Συσπείρωση αξιοποιώντας τις επερωτήσεις και τις προτάσεις στη Βουλή του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη και της υπόλοιπης κοινοβουλευτικής ομάδας διεκδικεί σταθερά ένα επαρκές και στελεχωμένο Κέντρο Υγείας στη Νίκαια σε πλήρη λειτουργία, με όλο το απαραίτητο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές, που θα εξυπηρετεί όλους τους δημότες στα πλαίσια ενός δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τη διαχρονική ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, δεν έχει επιλέξει να υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Αυτή η επιλογή της αποδεικνύεται προκλητικά ανθυγιεινή και από το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας μείωσε κατά 96 εκατομμύρια ευρώ την κρατική χρηματοδότηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Δηλώνουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι με το «πάγωμα» της μεταφοράς των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων προκειμένου να δημιουργηθεί πολυδύναμο ιατρικό κέντρο στη Νίκαια.

Είμαστε στο 2021, διεκδικούμε στελεχωμένο κέντρο Υγείας και στην Νίκαια και στα Φάρσαλα. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση η Δημοτική Αρχή Νασιακόπουλου.

Η κυβέρνηση δια στόματος Κοντοζαμάνη μας λέει πως όλα βαίνουν καλώς. Δηλαδή οι όποιες δομές υγείας υπάρχουν στην Νίκαια και στα Φάρσαλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν υποβαθμισμένα και για τις επόμενες γενιές. Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ θα συνεχίσουν να μάχονται για ένα σύγχρονο σύστημα Υγείας σύμφωνα με τις ανάγκες τις εποχής μας. Αποτελεί η Υγεία δημόσιο και δωρεάν κοινωνικό αγαθό; Εδώ χρειάζεται να πάρουν όλοι θέση!

Καλούμε τον λαό της περιοχής να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να παλέψει μέσα από φορείς όπως είναι οι αγροτικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, οι σύλλογοι γυναικών, οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι για τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματά του.

Διεκδικούμε:

· Να δημιουργηθεί νέος οργανισμός για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής της Νίκαιας. Να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και κατά συνέπεια η περιοχή των Φαρσάλων με μεταφορά οργανικών θέσεων στη Νίκαια για δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

· Κάλυψη τώρα όλων των οργανικών θέσεων. Οι κενές οργανικές θέσεις στα Κέντρα Υγείας είναι «πολλές» γιατί δεν τις προκήρυξε καμία Κυβέρνηση έως τώρα και όχι γιατί δεν υπάρχει η ανάγκη. Ξεπερνούν τις 80 οι κενές οργανικές θέσεις στα Κέντρα Υγείας του νομού, μεταξύ αυτών τα τεράστια κενά στα Φάρσαλα, στο Λιβάδι και στην Κρανέα που έχουν γίνει πολυδύναμα από το 2008 – 2009 δεν προκηρύχθηκαν ποτέ θέσεις. Στον Αμπελώνα επίσης υπάρχει ανάγκη για πολυδύναμο όπως στη Νίκαια, όπως και για νέα Κέντρα Υγείας αλλού στον νομό Λάρισας.

· Δημιουργία νέων σύγχρονων δομών στα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου για αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων, όπως ζητάμε για την Νίκαια.

· Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του 21ου αιώνα και όχι της μιζέριας και των περικοπών. Η Υγειονομική Περιφέρεια να προκηρύξει τις κενές θέσεις στα Κέντα Υγείας των Φαρσάλων και αλλού, όπου υπάρχει ανάγκη.

· Να μη μετατραπούν τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου εν μέσω τρίτου κύματος της πανδημίας, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα covid και μη covid περιστατικά. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας όπου μόνο εκεί μπορεί να ακουμπήσει ο λαός.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!