ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι «επαγγελματικές» μαχαιριές του 31χρονου μακελάρη της Μακρινίτσας – Τι «βλέπουν» οι αστυνομικοί

makrinitsa drastis

Τον τρόπο που ενήργησε και τη μέθοδο με την οποία χτύπησε την 28χρονη σύζυγό του και τον 30χρονο αδερφό της, το απόγευμα της Δευτέρας στη Μακρινίτσα Πηλίου, εξετάζουν οι αστυνομικοί του Βόλου, οι οποίοι μελετούν την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στην οικογένεια Τσάπα.

KEN 728X100

Το επιχείρημα της πλευράς υπεράσπισης του κατηγορουμένου ισχύρίζεται οτι έχει το ακαταλόγιστο και δεν ήξερε τι ακριβώς έκανε εκείνο το μοιραίο απόγευμα, αφού δεν έχει συνείδηση των αποτρόπαιων πράξεών του.

«Υπάρχει στη δικογραφία απόφαση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας με την οποία διατάσσεται η αναγκαστική του νοσηλεία λόγω ψυχιατρικού προβλήματος» επισημαίνει ο δικηγόρος Δημήτρης Βούλγαρης για τον 31χρονο φερόμενο ως δράστη.

Στη σημερινή της παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, η δικηγόρος της οικογένειας Τσάπα ξεκαθάρισε οτι «επειδή υπάρχει ψυχιατρικό πρόβλημα δεν συνεπάγεται οτι ο κατηγορούμενος έχει το ακαταλόγιστο. Οι πράξεις του, ο τρόπος που σκότωσε τα δύο θύματα, το μαχαίρι που κουβαλούσε, η διαφυγή του αμέσως μετά, δείχνουν οτι είχε συνείδηση και οτι δρούσε σε ψυχική ηρεμία. Βέβαια, οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα αποφανθούν» τόνισε η κ. Παναγοπούλου.

Το TheNewspaper.gr αποκαλύπτει σήμερα τι εξετάζουν οι αστυνομικοί και σε ποια πρώτα συμπεράσματα καταλήγει η έρευνα.

Ο δράστης κατάφερε δύο μαχαιριές στην καρδιά της άτυχης συζύγου του, οι οποίες ήταν βαθιές, αφού το αιχμηρό αντικείμενο εισχώρησε βαθιά στο σώμα της και σε κάθετη θέση, με τα 25 εκατοστά της λάμας να κόβουν στα δύο την καρδιά της. Τρεις ήταν οι μαχαιριές και στο σώμα του 30χρονου Γιώργου, ενώ ο φερόμενος ως δράστης χρησιμοποιήσε ακριβώς τον ίδιον τρόπο για να σκοτώσει τα δύο αδέρφια. Τα λιγοστά χτυπήματα και η μεθοδολογία προβληματίζουν ιδιαίτερα τους αστυνομικούς και δείχνουν άτομο που είχε αποφασίσει να σκοτώσει και ήξερε τον τρόπο να το κάνει με πολύ λίγα χτυπήματα, σχεδόν «επαγγελματικά».

«Ένας άνθρωπος που πάει για να τραυματίσει πάνω στον θυμό του ή κάνει ένα έγκλημα πάθους και εν θερμώ, δεν στοχεύει τα σώματα με κινήσεις ακριβείας. Υποτίθεται οτι θολώνει και δεν ξέρει τι κάνει. Χτυπάει και δεν ξέρει αν θα βρει καρδιά, ζωτικά όργανα ή θα κάνει κάποια πιο επιπόλαια τραύματα. Γι’ αυτό και τα εγκλήματα πάθους χαρακτηρίζονται από τις πολλές μαχαιριές και όχι από ένα ή δύο χτυπήματα» επισημαίνει στο TheNewspaper.gr έγκυρη αστυνομική πηγή.

Αύριο πάντως, αναμένεται η απολογία του δράστη, που θα «ρίξει» περισσότερο φως στα αίτια της τραγωδίας της Μακρινίτσας.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!