Ούτε που σχολιάζει την δράση τούρκων κατασκόπων στην Ελλάδα, ο Μπορέλ!

3037640
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 10:10

KENT728X100 1

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Ούτε δύο κουβέντες για το «θεαθήναι», σχετικά με την αποκαλυφθείσα και λησμονηθείσα υπόθεση των τούρκων κατασκόπων σε Ρόδο και Καστελλόριζο, δεν καταδέχθηκε να πεί ο Υπατος Εκπρόσωπος της Κομισιόν Borrell, απαντώντας σε ερώτηση που είχε υποβάλλει, από τις 14 Δεκεμβρίου 2020, ο Χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός!

Στην ερώτηση του ο ελληνας ευρωβουλευτής, αφού εξέθετε τα όσα αποκαλύφθηκαν τότε, για την συμμετοχή μουσουλμάνων σε δίκτυο κατασκοπίας σε Ρόδο- Καστελλόριζο και την εν συνεχεία απελευθέρωση τους, ερωτούσε την Κομισιόν, αν είναι ενήμερη σχετικά με το ότι η Τουρκία στρατολογεί κατασκόπους εντός της ελληνικής επικράτειας, δεδομένου ότι αυτό συμβαίνει κατ’ επανάληψη.

Στην χθεσινή του απάντηση, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αναφέρει ξεκάθαρα ότι, η Κομισιόν δεν σχολιάζει ζητήματα που αφορούν ποινικές υποθέσεις κατασκοπείας, ούτε και τις πτυχές εκείνες που αφορούν την εθνική ασφάλεια των κρατών μελών, σπεύδει να διαβεβαιώσει όμως ότι, η ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία αποτελεί στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ.!

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Επιτρόπου

Απάντηση του Ύπατου Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου κ. Borrell εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (8.4.2021)

Η Επιτροπή δεν σχολιάζει ζητήματα που αφορούν ποινικές υποθέσεις κατασκοπείας, ούτε και τις πτυχές εκείνες που αφορούν την εθνική ασφάλεια των κρατών μελών, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα κάθε κράτους μέλους.

Στην ετήσια έκθεσή της σχετικά με την πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ, η Επιτροπή επισήμανε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να απομακρύνεται από την ΕΕ. Τα γεγονότα που οδήγησαν στην εν λόγω εκτίμηση εξακολουθούν να ισχύουν.

Κατά τις πρόσφατες συνόδους του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία αποτελεί στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ. Συγχρόνως, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογράμμισε ότι η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων της και των συμφερόντων των κρατών μελών της.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 10:13

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!