«Η Τέχνη του δρόμου» στον Βόλο – Δείτε το επεισόδιο

safe image
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στην πόλη των Αργοναυτών, τον Βόλο, φτάνει η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου» και ο Same84.
Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, ο αγαπημένος street artist καταγράφει ιστορίες και μύθους, εικόνες που μαγεύουν και συναρπαστικές αφηγήσεις των ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους, συνεχίζοντας, έτσι, το καλλιτεχνικό οδοιπορικό του στην ελληνική περιφέρεια.

KENT728X100 1


Στην πόλη που βρίσκεται στον μυχό του Παγασητικού κόλπου και στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, του Πηλίου, ο Same84 έχει πολλά να μάθει: για το μυθικό πλοίο των Αργοναυτών, τον διάσημο ζωγράφο Τζόρτζιο Ντε Κίρικο που γεννήθηκε στο Βόλο και έζησε από τρυφερή ηλικία τη δημιουργία ενός σύγχρονου, για την εποχή, σιδηροδρομικού σταθμού, για το υπαίθριο πάρκο των Γλυπτών στην Άναυρο. Αλλά, και για τη ζωή και τα ταξίδια του θρυλικού λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, ο οποίος πέρασε από την περιοχή και άφησε το δικό του ενθύμιο στην ιστορία. Και, φυσικά, για τον σύγχρονο Βόλο, με τα διάσημα τσιπουράδικα που απλώνονται σε όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου, τους φιλόξενους κατοίκους και τις ξεχωριστές ιστορίες που έχουν να μοιραστούν, άλλοτε πλέοντας με ένα ιστιοπλοϊκό και άλλοτε εξερευνώντας την ομορφιά στο βυθό της θάλασσας.

Στον τοίχο του Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του Βόλου ο Same84 δημιουργεί ένα νέο graffiti για να αφηγηθεί με χρώματα και σχέδια όλα όσα του έδωσαν έμπνευση, και η Τέχνη του Δρόμου αφήνει το δικό της αποτύπωμα σε μια ακόμα πόλη της Ελλάδας.

Δείτε το επεισόδιο:

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωσηerror: Content is protected !!