ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ζέττα Μακρή με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την αντισεισμική προστασία

IMG 2553 2 1

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση του Περιφερειακού τμήματος Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας με θέμα «Σεισμός, προστατεύομαι και προστατεύω», την Παρασκευή 9 Απριλίου.

KEN 4

Η κ. Μακρή δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί ιδιαιτέρως στο πλήθος των συμμετοχών, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τα νούμερα αυτά, που επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα, τη σπουδαιότητα και τη «δίψα» για ενημέρωση πάνω σε θέματα πολιτικής προστασίας και αποδεικνύουν το βαθμό ευαισθητοποίησης και ανταπόκρισης του κοινωνικού συνόλου.

Στη συνέχεια απηύθυνε τις ευχαριστίες της στις προέδρους των δυο φορέων – συνδιοργανωτών, την κα Άννα Μπαφίτη, πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και την κ. Μαρία Παπαδοπούλου, πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας, για την προετοιμασία και υλοποίηση.

Η κ. Μακρή εξέφρασε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη της προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρα Αντώνιο Αυγερινό, για το πολυδιάσταστο έργο και την προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ελληνική κοινωνία.

Και, στο τέλος των προσωπικών αναφορών, απευθύνθηκε με εγκάρδια λόγια στον καθηγητή κ. Ευθύμη Λέκκα, Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, για την παρουσία, την ετοιμότητα και την ανταπόκρισή του, θέτοντας, πάντα, τις γνώσεις και την εμπειρία του στη διάθεση του κοινωνικού συνόλου.   

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέδειξε τον πολύπλευρο, σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο των εκπαιδευτικών στο σχολικό περιβάλλον, τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει και αναβαθμίζει, διαρκώς, μέσω επιμορφωτικών δράσεων και προγραμμάτων, στοχεύοντας στην πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα διαχείρισης καταστάσεων κρίσεων.

Με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση, η κ. Μακρή υπογράμμισε ξανά τη σπουδαιότητα καλλιέργειας στα παιδιά του σεβασμού στα μέτρα προστασίας και την αναγκαιότητα εξοικείωσή τους με τους κανόνες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τόσο σε επίπεδο αυτοπροστασίας όσο και σε επίπεδο προστασίας ομάδας.

Η Υφυπουργός, κλείνοντας, τόνισε: «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσα από γόνιμες συζητήσεις με επικεφαλής φορέων, στοχεύει στην αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων ως προς την αντισεισμική τους θωράκιση. 

Είναι ευθύνη και χρέος της πολιτείας η προσφορά ασφαλών σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιστημονικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις των ειδικών. 

Η αντισεισμική προστασία είναι ένα θέμα, που ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό στη Θεσσαλία αλλά και το σεισμό της Σάμου, τον περασμένο Οκτώβριο, με τραγικό απολογισμό τις ζωές δυο μαθητών, της Κλαίρης και του Άρη.

Ας φροντίσουμε η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η πρόληψη απέναντι στο σεισμικό κίνδυνο να παραμείνει στην επιφάνεια και όχι να αναδεικνύεται ανάλογα με τη συχνότητα, την ένταση και το βάθος της σεισμικής δραστηριότητας».

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!