Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα προβούν μεθαύριο οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας στη Λάρισα

sxoleio 1
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσης πως την Τετάρτη 14/4/2021 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Παράλληλα, στο κείμενο της ανακοίνωσης υπογραμμίζονται τα εξής:

Ως εκπαιδευτική κοινότητα, έχουμε κάνει σαφές ότι επιθυμούμε τα σχολεία μας να παραμείνουν ανοιχτά, αφού αποτελούν τον φυσικό χώρο ανάπτυξης της γνώσης, της κοινωνικοποίησης και της συναισθηματικής ανάπτυξης για τους μαθητές μας. Έχουμε τονίσει αναλυτικά ότι η δια ζώσης διδασκαλία, είναι μια μοναδική και αναντικατάστατη διαδικασία, η οποία κάτω από τις παρούσες, επιβαρυμένες, υγειονομικά, συνθήκες πρέπει να θωρακίζεται από την πολιτεία ώστε να παρέχεται με διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας. Η πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας. Οι εκπαιδευτικοί στις δύσκολες κι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, έδωσαν από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς έναν άνισο αγώνα αλληλεγγύης προς τους μαθητές τους, με την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να κλείνει τ’ αυτιά στα εύλογα αιτήματα για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαρισμού, επάρκεια πόρων για τα κατάλληλα αναλώσιμα υλικά, διενέργεια, δωρεάν, προληπτικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Απαιτούμε άμεσα:

Ανοιχτά σχολεία ! Ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τους εκπαιδευτικούς.

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και τη νέα σχολική χρονιά θα υπάρξουν πάνω από 40 κενές αίθουσες διδασκαλίας εξαιτίας του Νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας. Οι παραπάνω ρυθμίσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τάξεων, σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Κατά συνέπεια υποβαθμίζεται η ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού.

Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Ανέγερση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών διδακτηρίων για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντισεισμική θωράκιση των σχολικών διδακτηρίων.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!