Το μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με την ευκαιρία της έναρξης του Ραμαζανίου

3039227
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 14:18

Την ευχή «ο Παντοδύναμος Θεός να μάς προστατεύει όλους από κάθε επιβουλή και να μας χαρίζει πλούσια τα ελέη της υγείας και της ειρήνης» έδωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και το λαό της χώρας του Νείλου, με την ευκαιρία της αυριανής έναρξης του ιερού για τους Μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου.

Να σημειωθεί ότι μέσα από το μήνυμά του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πανδημία του κορονοϊού: «Και εφέτος η ανθρωπότητα ακόμη δοκιμάζεται από την πανδημία της covid-19, κατά την οποία δυστυχώς εκατοντάδες συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους στον άνισο αυτόν αγώνα», τονίζει ο Πατριάρχης Θεόδωρος. «Προσευχόμεθα νυχθημερόν, ώστε να επανέλθει η ανθρωπότητα στην κανονικότητά της, και να βασιλεύσει πάνω στην γη, η χαρά και η ελπίδα».

«Με την ευκαιρία της ενάρξεως του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, επιθυμώ να απευθύνω ευχές φιλάδελφες από τα βάθη της καρδιάς μου, προς τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας στην ευλογημένη γη του Νείλου», επισημαίνει ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

Και απευθυνόμενος προς τον Αιγύπτιο ηγέτη Αλ Σίσι, ο Πατριάρχης Θεόδωρος καταλήγει:

«Χαιρετίζω και συγχαίρω τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι και την συνδρομή των Αιγυπτιακών Αρχών που διαφυλάττουν την υγείαν των συμπολιτών μας και την ειρήνην εις την Νειλοχώραν. Εύχομαι δε προσωπικώς, στον Εξοχώτατο Πρόεδρο και στον φιλειρηνικό λαό της Αιγύπτου ο Παντοδύναμος Θεός να μάς προστατεύει όλους από κάθε επιβουλή και να μάς χαρίζει πλούσια τα ελέη της υγείας και της ειρήνης».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 14:18

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!