Μεγάλη δράση στείρωσης αδέσποτων στον Αλμυρό

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΛΜΥΡΟΥ
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Περισσότερα από 100 αδέσποτα ζώα, εμβολιάστηκαν, στειρώθηκαν και τσιπαρίστηκαν στον Αλμυρό, μέσα στο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο δράσης που υλοποίησε κλιμάκιο κτηνιάτρων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.), σε συνεργασία με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τις υπηρεσίες του Δήμου και τη συνδρομή φιλοζωϊκών οργανώσεων.

KENT728X100

Πρόκειται για ζώα που διαβιούν στο ιδιωτικό καταφύγιο «Χριστέλου», το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ιδιαίτερα τον τελευταία χρόνο, μετά την ασθένεια και το θάνατο εν τέλει, της ιδιοκτήτριας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος τόνισε πως στόχος είναι το καταφύγιο αυτό που, κακώς – όπως είπε – στήθηκε εξ αρχής, να αδειάσει σταδιακά και να κλείσει. Ήδη, όπως είπε, έχουν γίνει περίπου 50 υιοθεσίες και εκτιμάται ότι σύντομα θα γίνουν κι άλλες.

Σε επόμενη φάση, μέριμνα του Δήμου είναι η δημιουργία δημοτικού καταφυγίου ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και με τα αδέσποτα που κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, επίκειται η δημοπράτηση δημοτικού κυνοκομείου στον Αλμυρό, χωρητικότητας 70 θέσεων.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!