Αύξηση κοκαΐνης, αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών δείχνουν τα λύματα

3040265
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 12:31

Οι επιστήμονες που κάνουν έρευνες στα λύματα για το ιικό φορτίο και την άυξηση ή όχι των κρουσμάτων, κάνουν λόγο για τεράσται αύξηση στη χρήση της κοκαΐνης, των αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών χαπιών.

Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης, ότι δηλαδή στα λύματα υπάρχουν και ευρήματα σημαντικής αύξησης στην χρήση αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών καθώς και κοκαΐνης ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, «αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι αναλύσεις του τριμήνου Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου. Το προηγούμενο διάστημα μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2020 είχαμε σημαντική αύξηση στη χρήση αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών. Η κοκαΐνη έχει αυξηθεί στα λύματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης. Αυτό έχει καταγραφεί πανευρωπαϊκά, γι αυτό έχουμε και έχουμε περισσότερες συλλήψεις, κατασχέσεις κτλ. Εμείς όμως από τον Μάρτιο του 2020 είδαμε αυτή την αύξηση σε πραγματικό χρόνο. Αυτό είναι το καλό με την ανάλυση των λυμάτων, ότι σε πραγματικό χρόνο, σε χρόνο μηδέν, μπορεί η ανάλυση αυτή να αποτυπώσει ό,τι γίνεται στην κοινότητα. Τότε είχαμε συσχετίσει αυτή την αύξηση, λόγω απομόνωσης, lockdown και περιοριστικών μέτρων» τόνισε ο καθηγητής στο ΣΚΑΪ.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 12:31

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!