Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη λεωφορείου

3040535
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 21:05

KENT 2

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σήμερα στη Σομαλία, όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατινάχτηκε μετά την έκρηξη μηχανισμού που ήταν κρυμμένος στο δρόμο.

«Ένα φρικτό συμβάν, 15 αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μοχάμεντ, Ιμπραήμ Μοαλιμού, κατηγορώντας τους ριζοσπάστες ισλαμιστές Σεμπάμπ ότι είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπαλάντ, 30 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου. Το μικρό λεωφορείο μετέφερε πάνω από 20 επιβάτες και είχε αναχωρήσει από το Μογκαντίσου.

Νωρίτερα, ο Αμπντικαρίμ Μοχάμεντ, αξιωματούχος της διοίκησης του κρατιδίου Χίρσαμπελ, που συνορεύει με το Μογκαντίσου, είχε αναφέρει 14 θύματα και τέσσερις τραυματίες.

Στρατιωτικός αξιωματούχος που υπηρετεί στην περιοχή, ο Αμπσίρ Μοχάμεντ, κατηγόρησε επίσης για την έκρηξη τους ριζοσπάστες ισλαμιστές Σεμπάμπ. «Οι τρομοκράτες χτυπούν αδιακρίτως. Τοποθέτησαν τη νάρκη η οποία σκότωσε αυτούς τους αθώους πολίτες ενώ ταξίδευαν», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτόπτης μάρτυρας που επικοινώνησε με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μοχάμεντ Αντάν, είπε ότι είδε «τα πτώματα δέκα ανθρώπων» να μεταφέρονται από το σημείο της έκρηξης.

Οι Σεμπάμπ διεξάγουν από το 2007 αιματηρή εξέγερση για την ανατροπή της εύθραυστης ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 21:05

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!