Θύμα απατεώνα έπεσε Βολιώτης στο ίντερνετ – Του πήραν 500 ευρώ

exapatisi internet
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Θύμα απατεώνων έπεσε ένας Βολιώτης, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε email που ήρθε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, το άνοιξε και από αφέλεια συμπλήρωσε τα τραπεζικά του στοιχεία σε ψεύτικη φόρμα! Οι απατεώνες έχουν αντιγράψει επιτυχώς ιστοσελίδες τραπεζών, με αποτέλεσμα ο χρήστης να λαμβάνει email δήθεν από την τράπεζα, που τον ενημερώνουν οτι πρέπει να αλλάξει κωδικούς σε κάρτες και ebanking για λόγους ασφαλείας. Συνήθως, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, και τα url των συγκεκριμένων υπηρεσιών μοιάζουν με τα πραγματικά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες, ενώ συχνά χρησιμοποιείται κάποιος αναγραμματισμός.

KENT728X100 1

Ο Βολιώτης, μέσα στην αφέλειά του έδωσε τα στοιχεία του με αποτέλεσμα οι χάκερς να αποκτήσουν έλεγχο του λογαριασμού του και να του αφαιρέσουν πεντακόσια ευρώ.

Μόλις το αντιλήφθηκε, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Έχασε την κάρτα του, αλλά είχε σημειωμένο το pin

Άγνωστο χρηματικό ποσό αφαίρεσαν από τραπεζικό λογαριασμό ενός Βολιώτη, ο οποίος έχασε την χρεωστική του κάρτα, αλλά στο πίσω μέρος αυτής είχε αναγράψε το PIN του! Την κάρτα εντόπισε κάποιος άγνωστος, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία και πραγματοποίησε αγορές.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!