Το ψυγείο μου χάλασε και δεν ξέρω γιατί

thenewspaper.gr Το ψυγείο μου χάλασε και δεν ξέρω γιατί
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το ψυγείο μου χάλασε και δεν ξέρω γιατί. Δώστε προσοχή στα συμπτώματα που εμφανίζονται από το ψυγείο σας για να βρείτε την πηγή του προβλήματος. Στη συνέχεια, ανατρέξτε σε έναν ειδικό  στις επισκευές ψυγείων στο Βόλο ή δείτε παρακάτω γρήγορες επιδιορθώσεις που δεν απαιτούν να καλέσετε έναν επαγγελματία ή να αγοράσετε ένα νέο ψυγείο εντελώς.

KENT728X100

Τρέχει νερού στο πάτωμα

Μια φραγμένη ή παγωμένη παροχή νερού μπορεί να προκαλέσει διαρροή νερού στο πάτωμα. Αυτό μπορεί επίσης να αποτρέψει τη σωστή λειτουργία του παγοποιητή και της παροχής νερού. Για να το διορθώσετε, αποσυνδέστε το ψυγείο και εντοπίστε τη βαλβίδα διακοπής. Αυτό μπορεί να βρίσκεται κάτω από το νεροχύτη σας, πίσω από το ψυγείο, ή κάτω από το ψυγείο. Μόλις το εντοπίσετε, βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα διακοπής είναι κλειστή και ελέγξτε για τυχόν προβλήματα στη γραμμή τροφοδοσίας πλαστικών. Εάν είναι σπασμένο ή σχισμένο, πρέπει να αντικαταστήσετε τη γραμμή παροχής νερού.

Ο καταψύκτης δεν κρυώνει αρκετά

Εάν είναι κρύο, ελέγξτε εάν μπορείτε να ακούσετε τον ανεμιστήρα του εξατμιστή να λειτουργεί ή εάν αισθάνεστε ότι ο αέρας ρέει από τους αεραγωγούς του καταψύκτη. Εάν δεν μπορείτε, τότε είναι πιθανότατα ένα πρόβλημα σχετικά με τον ανεμιστήρα του εξατμιστή κατάψυξης. Εάν μπορείτε να αισθανθείτε τον αέρα να ρέει και να ακούσετε τον ανεμιστήρα να λειτουργεί, πρέπει να ελέγξετε τον συμπιεστή του ψυγείου.

Καθαρίστε οποιαδήποτε σκόνη που θα μπορούσε να εμποδίζει την κίνηση του αέρα στα πηνία. Αυτά είναι πηνία συμπυκνωτή που απελευθερώνουν θερμότητα από το εσωτερικό του ψυγείου στο δωμάτιο. Εάν τα πηνία συμπυκνωτή σας είναι καθαρά, ίσως είναι καιρός να επενδύσετε σε ένα καινούργιο ψυγείο.

Το ψυγείο κάνει θόρυβο

Μια κοινή αιτία γι’ αυτό το πρόβλημα είναι πολύ συχνά η πολύ χαμηλή ρύθμιση της θερμοκρασίας. Αυτό όχι μόνο θα χαλάσει τα φαγητά σας, αλλά έχει επίσης ως αποτέλεσμα το ψυγείο να λειτουργεί υπερωρίες.

Ένας καλός κανόνας είναι να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας σε ή κάτω από 4 βαθμούς κελσίου. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τον θερμοστάτη στο ψυγείο σας από καιρό σε καιρό για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί στη σωστή θερμοκρασία. Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα, αντι να αναζητάτε για το πως πως να επισκευάσετε τις οικιακές σας συσκευές από το διαδύκτιο, ίσως είναι καιρός να καλέσετε έναν τεχνικό επισκευής, καθώς μπορεί να συμβαίνει με ελαττωματικό τμήμα, όπως μοτέρ ανεμιστήρα συμπυκνωτή ή αισθητήρα θερμοστάτη.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!