Η DJI παρουσίασε το Air 2S drone με κάμερα 20 megapixel

37b71080 9ba7 11eb a2ff 8ca11cd28147.cf
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Έχει περάσει μόλις ένας μήνας από τότε που το DJI παρουσίασε ένα νέο drone , και η εταιρεία έχει ήδη ένα άλλο να δείξει. Αυτή τη φορά, είναι το Air 2S , η τελευταία επανάληψη του μεσαίου μεγέθους drone  . Σημειώστε την απουσία της επωνυμίας Mavic, δείχνοντας ότι μπορεί να βλέπουμε περισσότερο μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προωθεί τα quadcopter που προσφέρει.

KENT728X100 1

Δεν είναι σαφές εάν η επωνυμία “S” εδώ είναι αναβάθμιση σε στυλ Apple στο προηγούμενο μοντέλο, αλλά το Air 2S σίγουρα μοιάζει με κάποιον που έδωσε στο προηγούμενο μοντέλο ένα ελαφρύ λίφτινγκ. Ο σχεδιασμός φαίνεται σχεδόν πανομοιότυπος με μερικές ομαλότερες γραμμές και ένα επιπλέον ζευγάρι κάμερας αποφυγής εμποδίων.

Αλλά αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι η κάμερα του. Το Air 2S προσφέρει έναν μεγαλύτερο αισθητήρα (1 ίντσας) που τραβά φωτογραφίες έως 20 megapixel ή 5,4K βίντεο στα 30fps (ή 4K στα 60fps και 150Mbps). Όλα αυτά είναι μια σταθερή αναβάθμιση απο το προηγουμενο drone, όπου οι φωτογραφίες ήταν 12 megapixel και το βίντεο  στα 4K / 60 ή 120 Mbps.

Επίσης τα προνόμια της κάμερας του περιλαμβάνουν ψηφιακό ζουμ 4Χ, διπλασιάζοντας την ποσότητα του Mavic Air 2 στα 4K / 30fps. Υπάρχει επίσης η επιλογή για 6X ζουμ σε λειτουργίες 2.7K και 1080p / 60. Εάν δεν σας πειράζει να κάνετε λήψη σε 1080/30, μπορείτε να συμπιέσετε αυτήν τη λειτουργία ζουμ έως και 8X. Για βιντεογράφους, το Air 2S υποστηρίζει τρία προφίλ χρώματος: Κανονικό (8 bit), D-Log (10 bit) ή HLG (10 bit).

Στα 595g, το Air 2S ζυγίζει ελαφρώς περισσότερο από τον προκάτοχό του (570g) που θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει τον ελαφρώς χαμηλότερο μέγιστο χρόνο πτήσης στα – 31 λεπτά 2 λεπτά λιγότερο απο τα 33.

Η DJI ισχυρίζεται ότι και οι τέσσερις αισθητήρες εμποδίων έχουν ενημερωθεί, με αυτές τις δύο νέες κάμερες που επιτρέπουν το “διοφθαλμικό ζουμ”, το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αναγνωρίζει αντικείμενα τόσο μακρύτερα όσο και σε υψηλότερες ταχύτητες. Υπάρχει επίσης το “O3” που είναι το φανταχτερό νέο όνομα του DJI για το OcuSync (η τεχνολογία μετάδοσης βίντεο), το οποίο, με λίγα λόγια, σημαίνει ότι μπορείτε να πετάξετε θεωρητικά το Air 2S σε απόσταση 7,5 μιλίων (12 χιλιόμετρα).. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η σύνδεση βίντεο  είναι πιο σταθερή σε οποιαδήποτε απόσταση εντός αυτών των ορίων.

 

Ως συνήθως, υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις στις ενσωματωμένες λειτουργίες έξυπνης πτήσης που περιλαμβάνουν Spotlight 2.0, ActiveTrack 4.0 και Point of Interest 3.0 – όλα αυτά αποσκοπούν στο να κάνουν τις λήψεις σας ποιο κινηματογραφικές.

Το πιο ενδιαφέρον είναι το νέο χαρακτηριστικό “MasterShot”. Το MasterShot φαίνεται να συνδυάζει προ-προγραμματισμένες διαδρομές πτήσεων με έξυπνη αυτόματη επεξεργασία εικονας και βίντεο. Ένα είδος λειτουργίας αυτοματης καταγραφεις και ληψης σε  οποιαδήποτε διαδρομή επιλέξετε να το στείλετε.

 

Το Air 2S κυκλοφορεί σήμερα για 999 δολλάρια για το τυπικό πακέτο ή 1.299 δολλάρια για το σύνθετο “Fly More” που περιλαμβάνει τρεις μπαταρίες, βάση φόρτισης, φίλτρα ND και τσάντα ώμου.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!