ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξακολουθούμε να ξοδεύουμε ποσά ρεκόρ για βίντεο παιχνίδια, ένα χρόνο στην πανδημία

playbox
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών εξακολουθούν να κάνουν ρεκόρ περίπου ένα χρόνο μετά την πανδημία του COVID-19 που οδήγησε πολλούς ανθρώπους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Ο Όμιλος NPD διαπίστωσε ότι οι δαπάνες βιντεοπαιχνιδιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 18% τον Μάρτιο του 2021 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ ύψους 5,6 δισ. Δολαρίων. Ειδικότερα, οι πωλήσεις υλικού αυξήθηκαν 47% στα 680 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το ρεκόρ του Μαρτίου που δεν είχε αλλάξει από το 2008 – ναι, στην ακμή των Wii, PS3 και Xbox 360.

KENT728X100 1

Δεν θα σας εκπλήξει να ακούσετε ότι οι νέες κονσόλες βοήθησαν στην αύξηση του υλικού, αλλά δεν ήταν όλα εξαρτημένα από τα νέα μοντέλα. Το PlayStation 5 είναι η κονσόλα με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία των ΗΠΑ, τόσο σε δολάρια όσο και σε μονάδες, δήλωσε η NPD. Ωστόσο, δεν ήταν ο ισχυρότερος πωλητής τον Μάρτιο – αυτή η τιμή πήγε στο Nintendo Switch , το οποίο ξεπέρασε το PS5. Η NPD δεν ανέφερε την απόδοση των πωλήσεων του Xbox Series X ή S.

Παρόλο που δεν θα σας εκπλήξει να ακούσετε ότι το Call of Duty: Black Ops Cold War ξεπέρασε τις πωλήσεις παιχνιδιών για τον Μάρτιο αλλα και για το τελευταιο τρίμηνο, το δεύτερο πιο δημοφιλές παιχνίδι ήταν το Monster Hunter Rise αποκλειστικό και μόνο για το Switch . Επιπλέον, το Mario Kart 8 Deluxe είναι ακόμα έκτο στη λίστα παρά το λανσάρισμα του τον Απρίλιο του 2017.

Το PS5 και τα νέα Xbox, εν τω μεταξύ, παρεμποδίζονται από το συνδυασμό της έλλειψης στην αγορά αλλά και των υψηλότερων τιμών. Προς το παρόν προσελκύουν τους περισσότερους ενθουσιώδεις και φανατικούς χρήστες. Αυτό θα αλλάξει καθώς οι ελλείψεις θα μειώνονται και οι τιμές θα πέφτουν, αλλά ίσως να μην το δείτε όλα πραγματοποίητε σύντομα.

Μ.Χ.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!