ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Apple λέει ότι η πώληση νέων iPhone χωρίς τροφοδοτικά θα εξοικονομήσει 861.000 τόνους μετάλλου

3563081 at glance
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Apple αναφέρει ότι η απόφασή της να σταματήσει να συνδυάζει τροφοδοτικά με προϊόντα όπως το iPhone 12 θα εξοικονομήσει 861.000 τόνους χαλκού, ψευδαργύρου και κασσίτερου. Η προκύπτουσα μικρότερη συσκευασία για το iPhone 12 επέτρεψε στην εταιρεία να αποστείλει τη συσκευή πιο αποτελεσματικά. Οι παλέτες αποστολής μπορούν να μεταφέρουν έως και 70% περισσότερα κουτιά iPhone 12, σύμφωνα με την Apple.

KENT728X100 1

Πέρυσι, η Apple μείωσε τις εκπομπές CO2 από 25,1 εκατομμύρια τόνους το 2019 σε 22,6 εκατομμύρια. Επίσης μείωσε τη χρήση ενέργειας κατά 13,9 εκατομμύρια kWh.

“Ως εταιρεία, προχωρήσαμε μπροστά με μεγαλύτερη επείγουσα ανάγκη από ποτέ για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρότερο, υγιέστερο μέλλον για τον πλανήτη μας και τους ανθρώπους της”, δήλωσε η Lisa Jackson, αντιπρόεδρος της Apple για θέματα περιβάλλοντος, πολιτικής και κοινωνικών πρωτοβουλιών στην εναρκτήρια επιστολή της έκθεσης. “Το 2020, αυτό σήμαινε πραγματική πρόοδο στον αγώνα μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η Apple έγινε ουδέτερη ως προς τον άνθρακα για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις μας και για ολόκληρες τθς υποδομές μας – από την αλυσίδα εφοδιασμού μας έως τη χρήση των προϊόντων που κατασκευάζουμε. Αυτά τα ίδια προϊόντα χρησιμοποιούν πλέον περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά από ποτέ, όπως το 40 τοις εκατό ανακυκλωμένο περιεχόμενο στο MacBook Air με οθόνη Retina και το 99% ανακυκλωμένο βολφράμιο που χρησιμοποιούμε τώρα στο iPhone 12 και το Apple Watch Series 6. “

Η έκθεση σημειώνει την εργασία που πραγματοποιείται στο εργαστήριο ανάκτησης υλικών της Apple στο Τέξας για την ανάκτηση υλικών όπως στοιχεία σπάνιων γαιών, χάλυβα και βολφράμιο από ανακυκλωμένα iPhone. Η Apple αναφέρει ότι ένας τόνος εξαρτημάτων που αφαιρεί το ρομπότ αποσυναρμολόγησης της Daisy από τα iPhone αντιστοιχει σε τόσο χρυσό και χαλκό όσο εχουν 150  τόνοι μεταλλευμάτων. Η εταιρεία είπε επίσης ότι 39.000  τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων κρατήθηκαν μακριά από την υγειονομική ταφή το προηγούμενο έτος.

Το τσιπ M1 της Apple έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό και η εταιρεία λέει ότι χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Εν τω μεταξύ, λόγω εν μέρει της μετάβασης σε έναν πιο ενεργειακά αποδοτικό τροφοδοτικό, το iPad 8ης γενιάς απαιτεί 66% λιγότερη ενέργεια από την απαίτηση βαθμολογίας Energy Star, ισχυρίζεται η Apple. Τα τελευταία 12 χρόνια, η Apple μείωσε τη μέση κατανάλωση ενέργειας στα προϊόντα της  περισσότερο από 70%.

Οι προσπάθειες επεκτείνονται στην αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, όπου περισσότεροι από 110 προμηθευτές έχουν δεσμευτεί να χρησιμοποιούν καθαρή ενέργεια. Από τον Δεκέμβριο, πάνω από το 90% είχε εγκαταστήσει τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών F-GHG που συνδέονται με τη συναρμολόγηση της οθόνης κατά περισσότερο από 90 τοις εκατό.

Η έκθεση αναφέρεται σε ορισμένες πρωτοβουλίες που ήταν ήδη γνωστές, όπως τα κέντρα δεδομένων της Apple οπου  και για να αφαιρέσει CO2 από την ατμόσφαιρα μέσω δέσμευσης άνθρακα. Ωστόσο, είναι μια χρήσιμη εικόνα για την πρόοδο που σημειώνει η Apple στο περιβαλλοντικό μέτωπο.

Μ.Χ.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!