Μια σειρά από πρόσφατες εξαγορές στούντιο παιχνιδιών έχει αφήσει πολλούς να μαντέψουν ποιος θα είναι ο επόμενος. Λοιπόν, πιθανότατα δεν θα είναι το Square Enix. Το ιαπωνικό στούντιο απέρριψε αναφορές που ισχυρίζονται ότι κυκλοφόρησαν από πολλούς πιθανούς αγοραστές. Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε σήμερα, η Square Enix αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σκέφτηκε μια πώληση ή ότι είχε προσεγγιστεί από ενδιαφερόμενα μέρη.

KENT728X100 1

“Δεν θεωρούμε την πώληση της εταιρείας ή μέρους των επιχειρήσεων της, ούτε έχουμε λάβει καμία προσφορά από οποιονδήποτε τρίτο για απόκτηση της εταιρείας ή οποιουδήποτε μέρους της επιχείρησής μας”, δήλωσε η εταιρεία.

Φαίνεται ότι η φήμη προήλθε από το CTFN – έναν ιστότοπο ειδήσεων συνδρομών που ειδικεύεται στην αναφορά συγχωνεύσεων και εξαγορών – που ανέφερε δύο τραπεζίτες και επαναλήφθηκε από το Bloomberg Japan. Ενας αναλυτής της βιομηχανίας ο David Gibson είπε ότι μπορεί να ήταν μια περίπτωση τραπεζίτες να προσπαθούν να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της Square Enix μετά τις αδύναμε ςπωλήσεις του Avengers της Marvel. Ο σύμβουλος με έδρα το Τόκιο, Δρ. Serkan Toto, δήλωσε ότι οι φήμες προκάλεσαν άνοδο κατά 14% περίπου. 

Ταυτόχρονα, η ενοποίηση είναι έντονη στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς σημαντικοί παίκτες προσπαθούν να ενισχύσουν τα ψηφιακά καταστήματά τους και να αναπτύξουν συνδρομητικές υπηρεσίες με αποκλειστικούς τίτλους. Οι πρόσφατες προσφορές περιλαμβάνουν την εξαγορά της ιδιοκτησίας της Bethesda ZeniMax από τη Microsoft,κόστους  7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων , την απόκτηση της Codemasters από την EA και την αγορά της Tonic Games Group (γονέας του στούντιο Mediatonic της Fall Guys ). 

Αν και το Square Enix ήταν γρήγορο και απαντησε αμεσα στις φήμες, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί θα ήταν ένας ελκυστικός στόχος. Τα παιχνιδια της εταιρείας περιλαμβάνουν διαρκή franchise, όπως το Final Fantasy και το Kingdom Hearts, και νεότερους τίτλους όπως το Outriders . Ωστόσο, συνδέεται επίσης με τις υπάρχουσες συμφωνίες αδειοδότησης για τα επερχόμενα παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένου του Forspoken για PS5 και PC.