Τηλεδιάσκεψη Παπανάτσιου με την Ένωση Συλλόγων γονεών και κηδεμόνων Βόλου

smartmockups knlkhzyg
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου και άλλους Συλλόγους Γονέων πραγματοποίησε τη Παρασκευή 16-4-2021 η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Παπανάτσιου προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τους μαθητές και τις οικογένειές τους. 

KEN 2

Κατά τη συζήτηση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου εξέθεσαν μεταξύ άλλων τον έντονο προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης τηλεκπαίδευσης στη ψυχολογία των μαθητών και στη μαθησιακή διαδικασία και τόνισαν την αντίθεσή  τους για την εφαρμογή του νέου νόμου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και τη μείωση των εισακτέων από φέτος με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει τα παιδιά της 3ης Λυκείου καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η εφαρμογή των self test αν και δίνει κάποια εξασφάλιση για  την λειτουργία των σχολείων εν τούτοις υπάρχουν πολλές απορίες τόσο για το σωστό τρόπο εφαρμογής τους όσο και το τρόπο διαχείρισης των θετικών test ως απορρίμματα. Επιπλέον τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τηλεμαθήματα στους μαθητές που βρίσκονται θετικοί στο self test χωρίς άλλα συμπτώματα νόσησης. 

Όσον αφορά τη δημιουργία Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων στο Δήμο Βόλου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων επεσήμανε ότι δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, υπάρχει όμως έντονος προβληματισμός για τη φημολογούμενη μετατροπή ήδη υπαρχόντων σχολικών μονάδων σε Πειραματικά και Πρότυπα και την αναστάτωση που θα φέρει στους μαθητές και τις οικογένειές τους το ενδεχόμενο μετακίνησής τους για φοίτηση σε σχολικές μονάδες μακριά από το τόπο κατοικίας τους. 

Η Βουλευτής κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερε ότι οι μαθητές της φετινής 3ης Λυκείου υφίστανται πολύ μεγάλη πίεση τόσο για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης όσο και για να διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια με το νέο σύστημα που μέσω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και το περιορισμό των τμημάτων των Πανεπιστημίων θα μειώσει κατά 25% τον αριθμό των εισακτέων. Επίσης επεσήμανε ότι τα self test θα έπρεπε να εφαρμοστούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς παράλληλα με τη μείωση των μαθητών στις τάξεις και άλλα μέτρα προστασίας για τη διασπορά του κορονοϊού μέσω των σχολικών μονάδων.

Η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι τα Πειραματικά σχολεία προάγουν την επιστημονική γνώση για την εκπαιδευτική διαδικασία  και δίνουν αποτελέσματα που θα εφαρμοστούν στην συνέχεια σε όλες τις σχολικές μονάδες, αλλά θα πρέπει να δημιουργούνται κατόπιν μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους συλλόγους διδασκόντων. Αντίθετα τα Πρότυπα σχολεία δημιουργούν πρόσθετο άγχος στους υποψήφιους μαθητές και δημιουργούν εκπαιδευτικές ανισότητες προάγοντας την εντατικοποίηση των σπουδών και τον ανταγωνισμό μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, αλλά και σχολείων. Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης θα πρέπει να γίνει σε όλες στις σχολικές μονάδες και όχι μόνο σε συγκεκριμένα σχολεία δημιουργώντας εκπαίδευση και μαθητές «πολλών ταχυτήτων» .

Η Κ. Παπανάτσιου ευχαρίστησε την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου για την ενημερωτική και πολύ παραγωγική συνάντηση και όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα και οι οικογένειες των μαθητών.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!