«Το ανολοκλήρωτο 1821» – Χαιρετισμός του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου στην Β΄ Εθνοσυνέλευση των Νέων της Εκκλησίας της Ελλάδος

20210417 b ethnosyneleysh 03
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Β΄ Εθνοσυνέλευση των Νέων της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σήμερα, διαδικτυακώς, με την συμμετοχή περισσότερων από εκατό νέων από την πατρίδα μας και των συντονιστών τους. Η Εθνοσυνέλευση, με γενικό θέμα «Το ανολοκλήρωτο 1821», ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και διοργανώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ Ιγνάτιος.

KENT728X100 1

Στον Χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η επιτυχία της Α΄ Εθνοσυνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 4/1, έδωσε το έναυσμα για την συνέχιση αυτής της προσπάθειας. Είμαστε έτοιμοι ν’ ακούσουμε τις ιδέες σας, τους προβληματισμούς σας, να ενθαρρυνθούμε από τον ενθουσιασμό σας και να καταγράψουμε τις ανησυχίες σας». Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην προβληματική που απορρέεται από τον γενικό τίτλο της Εθνοσυνέλευσης: «Η Ελληνική Επανάσταση, εκτός των άλλων, ήταν μια ευκαιρία να αναδειχθούν και οι πρώτοι πολιτικοί στοχασμοί του αγωνιζόμενου Έθνους. Οι τοπικές και εθνικές Συνελεύσεις έδωσαν λύση σε αρκετά ζητήματα, άφησαν, όμως και πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την πορεία και την ταυτότητα του νέου Ελληνικού Κράτους».

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο Β΄ και τα μέλη της Δ.Ι.Σ. για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στην διοργάνωση των Εθνοσυνελεύσεων. Ευχαρίστησε τον Γραμματέα της Επιτροπής και τους Συντονιστές των έξι ομάδων στις οποίες χωρίστηκαν οι νέοι της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τέλος, ευχαρίστησε τον Καθηγητή κ. Μανώλη Βαρβούνη, πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, που διοργάνωσε τα δέκα επιστημονικά συνέδρια της Ιεράς Συνόδου για το 1821 και τους δεκάδες εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων για την συμμετοχή τους και τους κάλεσε να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Ο κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε, εφόσον ξεπεραστούν οι δυσκολίες της πανδημίας, να ζήσουμε την Γ΄ Εθνοσυνέλευση στο Ναύπλιο και στη Νέα Επίδαυρο, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όταν θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την Α΄ Εθνοσυνέλευση των Αγωνιστών του ΄21.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!