Το μεγάλο πασχαλινό αυγό αγάπης κλέβει τις εντυπώσεις στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας – Το απόγευμα θα ανάψει και η λαμπάδα (φωτο – βίντεο)

a8
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εθελοντική δράση οργανώνεται σήμερα Κυριακή στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, με στόχο την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς, τους ανέργους και το Γηροκομείο της πόλης, ενόψει του Πάσχα.

Η δράση γίνεται με πρωτοβουλία του κοινωνικού εθελοντικού δικτύου #Κανείς Μόνος» και της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακούλη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Ενοριακή Συντροφιά του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και της «Δημιουργικής Πόρτας», καθώς και με τη συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού- Παράρτημα Λάρισας, του Κέντρου Πρόληψης – Εργαστηρίου Ζωής και Εθελοντών του ΟΚΑΝΑ, της κοινότητας «ΕΞΟΔΟΣ» –ΚΕΘΕΑ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας, και του Συλλόγου Ανέργων «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»,

Ήδη ξεκίνησαν οι προετοιμασίες παρουσία της κας Ευαγγελίας Λιακούλη (βουλευτή ΚΙΝΑΛ) και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, το απόγευμα στις 7 μ.μ. την τοποθέτηση ενός μεγάλου πασχαλινού αυγού και μιας αναστάσιμης λαμπάδας- των συμβόλων του Πάσχα, τα οποία φιλοτέχνησαν Λαρισαίοι, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, οιι διοργανωτές, θα «ανάψουν» την λαμπάδα του Πάσχα, η οποία θα παραμείνει στο χώρο της Πλατείας, μέχρι το πέρας της δράσης.

Στη συνέχεια τις ημέρες Δευτέρα 19/04Τρίτη 20/04 και Τετάρτη 21/04 και ώρα 10.00 πρωί μέχρι 14.00 και ώρα 17.00 μέχρι 20.00, θα ξεκινήσει η συλλογή των τροφίμων και ειδών για τους σεισμοπαθείς και τους άστεγους, τα οποία θα τοποθετούνται μέσα στο πασχαλινό αυγό.

Το ίδιο ωράριο θα ισχύσει και την ημέρα Τρίτη , ενώ την Τετάρτη η συλλογή θα γίνει μέχρι ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Είδη που θα συλλέγονται:

Τσουρέκια, Σοκαλατένια αυγά, Τυρί Φέτα συσκευασμένο, Κρέας (2-4 μερίδες αρνί), Μουστάρδα, Είδη αρτοποιίας (κρουασάν, κριτσίνια, παξιμάδια, φρυγανιές), χυμοί.

Παράλληλα, θα μοιραστούν στους Λαρισαίους πασχαλινά διακοσμητικά αυγά, φιλοτεχνημένα από τις ομάδες της «Δημιουργικής Πόρτας» , κρατουμένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ, της κοινότητας «ΕΞΟΔΟΣ» του ΚΕΘΕΑ , που στέλνουν με τον τρόπο αυτό το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στην κοινότητα.

Επίσης, στο χώρο θα τοποθετηθεί το «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» στο οποίο θα συγκεντρωθούν οι προσφορές των Λαρισαίων και το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εθελοντικές ομάδες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, περπατώντας σε μια «Πορεία Αγάπης», από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας μέχρι το Γηροκομείο, θα μεταφέρουν και θα παραδώσουν στην Διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, προσφέρει εθελοντικά η «Δημιουργική Πόρτα»

Το δίκτυο #Κανείς Μόνος και οι φορείς, καλούν τους συμπολίτες, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, να συμμετέχουν στη δράση συλλογής τροφίμων, καθώς, μέσα από ένα μικρό δείγμα της προσφοράς του καθένα, δίνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης, διατρανώνοντας ότι στον τόπο μας, παρά τη συγκυρία, είμαστε και το ΠΑΣΧΑ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. #Κανείς_Μόνος.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις της κας Ε. Λιακούλη:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!