Ενάμιση μήνα μετά τον μεγάλο σεισμό της Ελασσόνας ένα νέο… μικρό χωριό γεννήθηκε στην περιοχή και «βαφτίστηκε» κιόλας… (φωτο)

zarladanis
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πέρασε ενάμιση μήνας από την 3η Μαρτίου, την ημέρα που ο εγκέλαδος χτύπησε την Ελασσόνα και άφησε πίσω του συντρίμμια, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζεται ο «χορός» των μετασεισμών.

Ένα από τα μέρη που χτυπήθηκαν περισσότερο είναι το Μεσοχώρι Ελασσόνας, εκεί όπου άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν και έχασαν σε δευτερόλεπτα τις περιουσίες τους.

Ακόμη υπάρχει κόσμος που δεν έχει στεγαστεί αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσοχωρίου κ. Γιάννης Ζαρλαδάνης.

Περίπου 100 άνθρωποι στεγάζονται πλέον σε οικίσκους, έχοντας δημιουργήσει ένα νέο μικρό χωριό στην περιοχή, το «Μεσοχωράκι» όπως το «βάφτισε» χαριτολογώντας ο πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος αναφέρει σε ανάρτησή του το περασμένο Σάββατο:

«3/3/2021—17-4-2021

45 μέρες μετα

Όλα είναι αλλιώς!

Εμείς κάνουμε όνειρα και ο θεός γελάει!!

πολλοι συγχωριανοι μου με τις οικογένειές τους ξεσπιτωθηκαν χασαν τα σπίτια τους και βρέθηκαν μέσα σε ένα κοντέινερ χωρίς να υπάρχει αρχή κ τέλος.

Άλλοι ακόμη περιμένουν να στεγαστούν

Δυστυχώς ο σεισμός μας σκόρπισε μας έκανε σμπαραλια

Πίσω μου ένα καινούριο μικρό χωριό

Περίπου 100 άνθρωποι….μακάρι να είναι προσωρινό και να ξαναπάμε στα σπίτια μας επισκευάζοντας τα και φτιάχνοντας τα ξανά

Το δωσα όνομα χαριτολογώντας

*Μεσοχωρακι*

Μια κατάσταση μη ευκόλως διαχειρισιμη.

Παντού συντρίμμια κ πόνος!

Ο θεός μεγάλος!!

Πρόεδρος Κοινότητας Μεσοχωριου».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100
error: Content is protected !!