Κορωνοϊός: Δραματική κατάσταση στον Βόλο – Τα κορωνοπάρτι φέρνουν τον ιό σε γονείς και παππούδες

Στιγμιότυπο 2021 04 19 9.39.29 πμ
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο, ύστερα από τα αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού που παρατηρούνται και οδήγησαν στην απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να εντάξει τον Δήμο Βόλου στις περιοχές του πολύ αυξημένου κινδύνου.

KENT728X100

Το “βαθύ κόκκινο” όμως δεν ήταν αρκετό όπως αποδείχθηκε ώστε νεαρής ηλικίας άτομα να μην πραγματοποιούν καθημερινά κορωνοπάρτι στους κεντρικούς πεζοδορόμους της πόλης.

Εκατοντάδες άτομα κάθε βράδυ γλεντάνε με την ψυχή τους, διασκεδάζουν, πίνουν ποτά και στήνουν αυτοσχέδια πάρτυ έξω από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία προσφέρουν ποτά με τη μέθοδο του take away.

Την ίδια ώρα όμως τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δε προλαβαίνουν να μεταφέρουν ασθενείς με COVID 19 στο Νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο νοσηλεύει σήμερα 65 άτομα, ενώ άλλοι οκτώ βρίσκονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι ασθενείς κολλούν πολύ συχνά τον φονικό ιό από το οικογενειακό τους περιβάλλον και κυρίως από παιδιά και εγγόνια, τα οποία δραστηριοποιούνται κανονικά,. χωρίς μέτρα και προσοχή, με αποτέλεσμα να φέρνουν τον κορωνοϊό στο σπίτι.

Να σημειωθεί οτι περισσότερα από 225 άτομα έχουν φύγει από τη ζωή στη Μαγνησία, από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια των δεύτερου και τρίτου κύματος της πανδημίας.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!