ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Self test: Σε ποιους τομείς του δημοσίου είναι υποχρεωτικό από σήμερα

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 55 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Υποχρεωτικό είναι από σήμερα το self test και στους εργαζόμενους σε μέρος του δημοσίου τομέα.

KENT728X100

Από σήμερα τα συγκεκριμένα τεστ θα πρέπει να γίνονται μια φορά την εβδομάδα σε εργαζομένους του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου όπως είναι ήδη γνωστό.

Ποιοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικό self test στο δημόσιο

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο δημόσιο τομέα, οι κατηγορίες οι οποίες καλούνται σε υποχρεωτικό έλεγχο με self test είναι οι εξής:

υπάλληλοι των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
υπάλληλοι των ΟΤΑ που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
απασχολούμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας.
δικαστικοί λειτουργοί και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Δεν αλλάζει κάτι με την διαδικασία παραλαβής των self test η οποία γίνεται από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ. Και στο δημόσιο τομέα, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στο χώρο εργασίας του και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο υπάλληλος παρέχει την υπηρεσία του με φυσική παρουσία.

Στην περίπτωση που ο υπάλληλος πρέπει εκτάκτως να παραστεί στο χώρο εργασίας του, δύναται κατ’ εξαίρεση να πραγματοποιείται και αυθημερόν ο έλεγχος, αλλά σε κάθε περίπτωση προ της εισόδου του στο χώρο εργασίας.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, τη βεβαίωση πραγματοποίησης του οικιακού τεστ.

Εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης της δήλωσης από την πλατφόρμα, ο υπάλληλος μπορεί να συμπληρώσει τη δήλωση χειρόγραφα, σύμφωνα με σχετικό υπόδειγμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr.

error: Content is protected !!