ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «μάχη» του οβελία – Που θα κινηθούν φέτος οι τιμές

sheep goat 1109
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με το Πάσχα να βρίσκεται μια ανάσα μακριά, τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται και στο πασχαλινό τραπέζι, στις τιμές των αμνοεριφίων αλλά και στην προέλευσή τους. Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κυβέρνηση έχει αναπτύξει ένα οριστικό σχέδιο ελέγχων και ένα «ένα δίκτυο το οποίο θα θωρακίσει την εύρυθμη λειτουργεία της αγοράς». Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι στις εισαγωγές, και λόγω της πανδημίας, θα είναι πολύ αυστηροί.

KENT728X100

«Οφείλουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και εκτεταμένοι.

Την ίδια στιγμή, κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει ήδη τις σφαγές, προκειμένου να μπορέσουν να εφοδιάσουν την αγορά έγκαιρα.

Χαρούλα Διβάνη: Ακριβότερο φέτος το αρνάκι στη Μαγνησία

Από την πλευρά τους ωστόσο οι κτηνοτρόφοι, όπως λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μαγνησίας Χαρούλα Διβάνη, περιμένουν να καλύψουν μέρος της χασούρας της προηγούμενης χρονιάς.

«Ήταν καταστροφική χρονιά με μεγάλη χασούρα. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα είναι καλύτερα. Ακόμα δεν ξεκίνησαν οι μεγάλες ποσότητες βέβαια. Και να δούμε τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση για το Πάσχα. Πολλές ποσότητες δεν υπάρχουν στην αγορά με αποτέλεσμα να έχουμε αυξήσεις στις τιμές. Θα σφαχτούν δηλαδή με 7 ευρώ» επισήμανε η κ. Διβάνη εξηγώντας οτι σημειώθηκε αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, ενώ ο παγετός δημιούργησε επιπλέον ζημιά στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Η πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας συμβουλεύει τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο προ του Πάσχα με τις αγορές τους, και να προτιμούν το κρεοπωλείο της γειτονιάς τους, θίγοντας το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων.

«Από τη στιγμή που οι ποσότητες στην αγορά θα είναι λίγες, θα έχουμε αρκετές ελληνοποιήσεις. Δεν περιμένουμε από την Κυβέρνηση να λύσει το θέμα για το Πάσχα. Απλώς σε υπεραγορές ή σε σούπερ μάρκετ θα έχουμε αμνοερίφια εισαγωγής. Αν θέλει ελληνικό κρέας ο καταναλωτής να πάει στα συνοικιακά κρεοπωλεία και θα βρει» ανέφερε.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!