Προκαταρκτική έρευνα για την αποξήλωση μνημείου εκτελεσθέντων στη Συκή

Συκη ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ 2 1280x720 1 1068x601 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Προκαταρκτική έρευνα ανέθεσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για την αποξήλωση του μνημείου των εκτελεσθέντων από του Γερμανούς στη Συκή, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, σε μια κίνηση που δίχασε τους κατοίκους. Την καταγγελία έκαναν δύο πολίτες οι οποίοι ζητούν τη δίωξη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού.

KENT728X100

Την προκαταρκτική δικογραφία ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου και τα αδικήματα που διερευνά είναι  η παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς και η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Σημειώνεται ότι η πρώην Διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού είχε αποφασίσει πριν δύο χρόνια να τοποθετηθεί αντίγραφο του μνημείου (το πρωτότυπο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή που δεν επιτρέπει εύκολη πρόσβαση για απόδοση τιμών), στην είσοδο του χωριού, ενώ η νέα Διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να το μεταφέρει στον χώρο της πλατείας δίπλα από την εκκλησία, ώστε να το βλέπει όλο το χωριό.
Σε ανακοίνωσή του στο τέλος Μαρτίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκής «Γ. Ρηματισίδης» ενημέρωνε τα μέλη του ότι όσα έπραξε είναι αποφάσεις Γ.Σ., με στόχο τη βέλτιστη ανάδειξη του μνημείου.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

πηγη

error: Content is protected !!