Κων. Μαραβέγιας: Δίκαιο το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για παράταση της προθεσμίας δήλωσης ζημιών λόγω παγετού

x16186577921031346282.jpg.pagespeed.ic . 2mUGWF2t8
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την ανάγκη να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων στον ΕΛΓΑ, για ζημιές που υπέστησαν αγροτικές καλλιέργειες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου λόγω παγετού, υπογραμμίζει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας σε Αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό. 

KEN 1

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε σχετικό αίτημα του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με τον οποίο οι ζημιές στα σιτηρά που προκλήθηκαν από τον παγετό της 17ης Φεβρουαρίου 2021, δεν είναι δυνατόν να γίνουν εγκαίρως αντιληπτές, γι’ αυτό και δεν υποβλήθηκαν δηλώσεις στον ΕΛΓΑ. Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό και δεν οφείλεται σε αμέλεια των αγροτών, αλλά σε πραγματική αδυναμία διαπίστωσης του μεγέθους των ζημιών. 

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται απαραίτητο να δοθεί η εκ νέου στους παραγωγούς η δυνατότητα δήλωσης των ζημιών που εμφανίστηκαν τώρα σε καλλιέργειες σιτηρών της περιοχής, λόγω του παγετού της 17ης Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει θετικά το δίκαιο αίτημα της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου, δεδομένης και της πρόσφατης δέσμευσης του Πρωθυπουργού στη Κόρινθο για απόλυτη κάλυψη των αγροτών των οποίων η παραγωγή καταστράφηκε λόγω παγετού. 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!