Παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για τη διατήρηση κοινόχρηστου χώρου πρασίνου στην Α΄ΒΙΠΕ Βόλου

maravegiasnd
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το αίτημα για τη διατήρηση κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, έκτασης 88 στρεμμάτων, αρμοδιότητας της Α΄ΒΙΠΕ Βόλου, προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας

KENT728X100 1

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε σχετική επιστολή της προέδρου του φορέα διαχείρισης της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου κ. Ιωάννας Κιντά, σύμφωνα με την οποία η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. επιχειρεί τη «βίαιη κατάργηση» χώρων κοινόχρηστου πρασίνου και τη μετατροπή τους σε βιομηχανικά οικόπεδα, τα οποία σκοπεύει να διαθέσει προς πώληση. Η ενέργεια αυτή εκτιμάται ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται για λογαριασμό και προς το κοινό συμφέρον των εγκατεστημένων επιχειρήσεων. Επισημαίνεται, χαρακτηριστικά, ότι η πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. για δήθεν εξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος (σιδηροδρομική εκτροπή) συνδέεται με πρωτοφανείς, μη νόμιμες ενέργειες που, ως φαίνεται, μόνο στόχο έχουν τη δημιουργία εσόδων ιδιωτικού φορέα και μάλιστα με τρόπο εξαιρετικά ασυνήθη και ταυτόχρονα βλαπτικό για το περιβάλλον και τις υπάρχουσες ιδιοκτησίες. 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το αίτημα του φορέα διαχείρισης, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα επιχειρήματα της κ. Κιντά όπως αυτά καταγράφονται σε εκτενή επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Ιωάννη Κυριακού. 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!