Πως να βάψετε ένα δωμάτιο

thenewspaper.gr Πως να βάψετε ένα δωμάτιο
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η εσωτερική διακόσμηση είναι μακράν η πιο δημοφιλής δραστηριότητα βελτίωσης του σπιτιού σας και είναι εύκολο να καταλάβετε το γιατί. Δεν υπάρχει καλύτερος, πιο προσιτός τρόπος για να φρεσκάρετε τα δωμάτια σας παρά με μια νέα στρώση βαφής. Επιπλέον, η βαφή των τοίχων σας δεν είναι εξαιρετικά δύσκολη και δεν απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση. Εν ολίγοις, δεν χρειάζεται να είστε έμπειροι ελαιοχρωματιστές για να ανανεώσετε το χρώμα και τη λάμψη των τοίχων σας. Οποιοσδήποτε ικανός ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να βάψει τα δωμάτια του χώρου του – το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη υπομονή, πρακτική και μερικές χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε.

KENT728X100

Προετοιμάστε την επιφάνεια

Μια επιτυχημένη εργασία βαφής ξεκινά με την κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας που πρόκειται να βάψετε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξύσετε, να τρίψετε, να επιδιορθώσετε και να γεμίσετε κάθε τρύπα, ρωγμή, βαθούλωμα και ατέλεια επιφάνειας. Αυτό σίγουρα δεν είναι το διασκεδαστικό κομμάτι του ελαιοχρωματισμού ενός δωματίου, αλλά ίσως είναι το πιο σημαντικό. Καμία βαφή, ανεξάρτητα από το κόστος, το χρώμα και τη πυκνότητά της δεν θα μπορέσει να κρύψει μια επιφάνεια με ραγισμένη ή φθαρμένη επιφάνεια.

Χρωματίστε το αστάρι

Οι ασταρωμένοι τοίχοι και τα ταβάνια είναι υποχρεωτικά κάθε φορά που χρωματίζετε μια νέα γυψοσανίδα ή βάφετε πάνω σε μια σκούρα απόχρωση. Είναι έξυπνο και λειτουργικό να προσθέτετε αστάρι κάθε φορά που βάφετε τους τοίχους σας. Το αστάρι εξυπηρετεί τρεις κύριες λειτουργίες: Πρώτον, εμποδίζει τους λεκέδες από τη συνεχή ροή της μπογιάς. Δεύτερον, επιτρέπει κάλυψη ενός στρώματος χρωματισμού. Τρίτον, και το πιο σημαντικό, βελτιώνει την πρόσφυση του χρώματος, η οποία μειώνει σημαντικά τις φουσκάλες και το ξεφλούδισμα στους τοίχους.

Χρησιμοποιήστε καραβόπανο αντί για πλαστικό

Τα πλαστικά υφάσματα παρέχουν έναν φθηνό τρόπο για την προστασία των δαπέδων και των επίπλων σας από τις πιτσιλιές των χρωμάτων, αλλά θα ήταν καλύτερα να επενδύσετε σε υλικό καραβόπανου. Το καραβόπανο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και προστατευτικό. Είναι επίπεδο και παρουσιάζει πολύ μικρότερο κίνδυνο πτώσης απ’ ότι αντίστοιχα η πλαστική προστασία. Ο καμβάς απορροφά τις σταγόνες των βαφών, σε αντίθεση με τα πλαστικά προστατευτικά, τα οποία παρουσιάζουν μια αυξημένη ολισθηρότητα όταν έρθουν σε επαφή με τις βαφές. Τα υφάσματα από καραβόπανο μπορούν να διπλωθούν εύκολα γύρω από τις γωνίες και τις πόρτες του σπιτιού σας, κάτι που είναι αδύνατο να γίνει με τα πλαστικά φύλλα προστασίας. Επιπλέον, τα περισσότερα πλαστικά υφάσματα πρέπει να πετιούνται μετά τη χρήση. Τα υφάσματα από καραβόπανο θα σας διαρκέσουν μια ζωή.

Αγοράστε ένα κοντάρι επέκτασης

Ξεχάστε τη σκάλα και αποκτήστε έναν τηλεσκοπικό κοντάρι επέκτασης για τον κύλινδρο της βαφής σας. Τα κοντάρια επέκτασης διατίθενται σε διάφορα μήκη, αλλά αυτός που εκτείνεται από 45 έως 91 εκατοστά είναι αρκετά καλός για να βάψει δωμάτια με οροφές ύψους 2 έως 3 μέτρα. Βεβαιωθείτε ότι η λαβή του κυλίνδρου βαφής σας έχει μια σπειροειδή τρύπα.

Όταν ψωνίζετε για κοντάρια επέκτασης, αναζητήστε ένα που έχει μαλακό, αντιολισθητικό κράτημα και άκαμπτο μεταλλικό πυρήνα. Και βεβαιωθείτε ότι το σπειροειδές άκρο του στύλου είναι επίσης μεταλλικό. Οι πλαστικές λαβές είναι πολύ εύκαμπτες, γεγονός που τις καθιστά δύσκολο να ελεγχθούν.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!