Βόλος: «Βροχή» οι καταγγελίες για τις απάτες μέσω ίντερνετ – Χιλιάδες ευρώ η λεία των απατεώνων της… Microsoft

internet 1280x720 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Συνεχίζεται η δράση απατεώνων στη Μαγνησία, που προσποιούνται τους τεχνικούς της Microsoft προσπαθώντας να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε συσκευές πολιτών με στόχο να τους υποκλέψουν τραπεζικά δεδομένα και να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά. Ειδικότερα, μόνο μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε πέντε Βολιώτες κατήγγειλαν οτι εξαπατήθηκαν, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

KENT728X100 1

Πρόκειται για τρεις γυναίκες ηλικιών 46, 72 και 77 ετών αλλά και δύο άνδρες 38 και 76 ετών. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και να αφαιρέσουν ποσά από 5.000 έως 7.000 ευρώ!

Οι δράστες καλούν σε σταθερά τηλέφωνα και προσποιούμενοι τους τεχνικούς της εταιρείας Microsoft, υποστηρίζουν οτι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του θύματός τους έχει χακαριστεί.Έτσι με πρόγραμμα εξ αποστάσεως ελέγχου του pc (teamviewer) αποκτούν τον έλεγχο του μηχανήματος. Τότε, δήθεν για την ασφάλειά τους, ζητούν από τα υποψήφια θύματά τους να αλλάξουν τους κωδικούς του ebanking. Μέσω αυτής της εφαρμογής μπορούν να δούνε τους νέους κωδικούς και να κάνουν συναλλαγές χωρίς ο ιδιοκτήτης να το γνωρίζει.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!