ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μηνυτήρια αναφορά για το “περιβαλλοντικό έγκλημα” στο ρέμα Τραχώνων/Αγ. Νικολάου

998 image
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για με το «τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα» που συντελείται στο ρέμα Τραχώνων / Αγ. Νικολάου, το ρέμα που περνάει δίπλα από το λιμανάκι του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων και καταλήγει στη θάλασσα, κατέθεσε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

KENT728X100 1

“Όπως προκύπτει και από φωτογραφίες που έχουμε συγκεντρώσει (και καταθέσαμε στον Εισαγγελέα), το ρέμα έχει μετατραπεί, με τρόπο παράνομο και εγκληματικό, σε οχετό ακάθαρτων και μολυσμένων υδάτων, που δηλητηριάζουν το περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα, τη θάλασσα, τη χλωρίδα και την πανίδα” αναφέρει ο δήμαρχος

“Είναι προφανές ότι ορισμένοι (πρόσωπα ή επιχειρήσεις), που για την ώρα παραμένουν άγνωστοι, ρίχνουν συστηματικά μέσα στο ρέμα κάθε είδους απόβλητα, καταστρέφοντας το περιβάλλον και προκαλώντας σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Με τη Μηνυτήρια Αναφορά ζητάμε να διαταχθεί έρευνα, να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να ασκηθεί ποινική δίωξη, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Απαιτείται μία εκτεταμένη αυτοψία στο ρέμα, ώστε να εντοπιστούν οι παράνομες συνδέσεις σε αυτό. Τη Μηνυτήρια Αναφορά κοινοποιήσαμε και στις αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες, ζητώντας και τη δική τους συνδρομή:

α) Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, β) Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΓΑΔΑ)

γ) Τμήμα Προστασίας Υδατικών Πόρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής,

δ) Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.

Θα επιμείνουμε στο θέμα για όσο χρόνο και με όση ένταση χρειαστεί, μέχρι να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να σταματήσει το φαινόμενο. Τα ρέματα είναι φυσικοί χώροι με ιδιαίτερη αξία και χρηστικότητα, αποτελούν πνεύμονες πρασίνου, πρέπει να αποτελούν αγωγούς καθαρού νερού και αέρα. Η μετατροπή τους σε εστίες μόλυνσης αποτελεί τριτοκοσμική και επικίνδυνη συμπεριφορά, που οφείλουμε άμεσα να σταματήσουμε”.

Κινδυνεύει με αφανισμό η πανίδα

Ο Παναγιώτης Παν, ο οποίος φαίνεται ότι γνωρίζει καλά το ρέμα ως βιότοπο, σχολιάζει:

“Εκτός απ’τις πάπιες και τις χελώνες, είναι βιότοπος για βατράχια και κεφαλόπουλα, τα οποία έχουν εγκλωβιστεί απ’ τη θάλασσα και προσαρμοστεί κατάλληλα.. “

“Το απόγευμα η κατάσταση χειροτερεύει” λέει ο Αλέξανδρος, συχνός επισκέπτης στο λιμανάκι των ψαράδων. “Έχει εγκλωβιστεί το πετρέλαιο εδώ μέσα. Περνάει από τίποτα συνεργεία, βενζινάδικα; Είναι μεγάλη η ποσότητα, πιθανότατα είναι από πλυσίματα μηχανών. Έχουμε εδώ τα παπάκια του συλλόγου και έρχονται και άλλα πιο άγρια, έρχονται χελώνες… Εδώ δεν μπορεί να καθίσει ο άνθρωπος πόσο μάλλον αυτά τα ζωντανά…Το ρέμα ξεκινάει από την Ηλιούπολη, περνάει μέσα από το πρώην αεροδρόμιο και καταλήγει στη θάλασσα”.

Πηγή: notia.gr

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!