ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τίμησαν τους εκτελεσθέντες πατριώτες στο χώρο του μνημείου στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ

agoio anargyroi1 780x405
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, έγινε στο χώρο του μνημείου στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση,την οποία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  κ. Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χάλκης Β. Κωστούλης,από την οποία κατάγονταν πολλοί εκτελεσθέντες, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Συμπληρώνονται 77 χρόνια από εκείνη την ημέρα που 65 αγωνιστές, από τα χωριά του Πηλίου, των Τρικάλων και τη Χάλκη μεταφέρθηκαν σε τούτο το χώρο και εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τα καίρια πλήγματα που κατάφερναν οι αντιστασιακές ομάδες στα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής…Σήμερα που ο φασισμός επιχείρησε να σηκώσει κεφάλι στη χώρα μας, είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας. Να μη μείνουμε απαθείς παρατηρητές,… το χρωστάμε σε εκείνους , το χρωστάμε στα παιδιά μας!… Σε μια εποχή που κάποιοι προσπαθούν  να μας κάνουν να απολέσουμε την ιστορική μας μνήμη από τις καταστροφικές συνέπειες του ναζισμού στην ανθρωπότητα, η συλλογική μας μνήμη είναι το καλύτερο αντίδοτο…».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γ. Λαδόπουλος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, οι αντιδήμαρχοιΙ. Κουκούτσης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Αχ. Χατζούλης και Αλ. Χονδρονάσιος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχ. Βαρδακούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Νταφόπουλος, Κ. Φιλιππούλης και Γ. Ακριβούλης και ο πρόεδρος και τα μέλη του ΤΣ της ΤΚ Αγίων Αναργύρων Γ. Τσικρίκας, Αθ. Νιάκα – Ματράκη και Κ. Σιατραβάνης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!