Λιακούλη: «Συνολικά “μετεξεταστέα” η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας!»

liakouli 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Συνολική παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησε με ερώτησή της στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με άλλους συναδέλφους της.

Η παρέμβαση αφορούσε στην ανάγκη ανάληψη δράσης από πλευράς του Υπουργείου για τα μαθησιακά κενά που άφησε η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης, την τοποθέτηση και το διορισμό κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και την αδικαιολόγητη επιμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει αιρετούς, που «εκλέχτηκαν» με τη συμμετοχή, μόλις, του 5% του σώματος των εκπαιδευτικών, η οποία εκτός από ηθικό θέμα, δημιουργεί αντικειμενικά και ζητήματα νομιμότητας.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησης:

«Η μακρόχρονη αποχή από τη δια ζώσης διδασκαλία και η υποκατάστασή της σε μεγάλο βαθμό από την εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση, έχουν δημιουργήσει μεταξύ άλλων μαθησιακά κενά στον μαθητικό πληθυσμό της χώρας και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να συγκεντρώσει δεδομένα από τις σχολικές μονάδες για το εύρος αυτών των κενών,τον βαθμό κατανόησης της διδαχθείσης ύλης, καθώς καιτις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες που είχε και έχει η πανδημία στους μαθητές.

Παράλληλα, η τοποθέτηση/διορισμός κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση της ΝΔ και τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το έτος 2020-2021, αλλά και η φημολογούμενη παράταση της θητείας τους και για το νέο σχολικό έτος 2021-2022, αναδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι η αντιμετώπιση της εκπαίδευσης, αλλά και της πανδημίας, δεν μπορεί να είναι στενά κομματική υπόθεση

Επιπροσθέτως, η επιμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει αιρετούς, που «εκλέχτηκαν» με τη συμμετοχή του 5% του σώματος των εκπαιδευτικών, εκτός από ηθικό θέμα, είναι πρωτοφανές γεγονός για την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Δεδομένου ότι η σύγκρουση της Υπουργού Παιδείας, όχι μόνο με την ηγεσία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, αλλά πλέον με τη βούληση του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, ρωτώ την κ. Υπουργό αν υπάρχουν εισηγήσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τα στελέχη Εκπαίδευσης για τους τρόπους υποστήριξης των εκπαιδευτικών στη λήψη μέτρων διαχείρισης και αντιμετώπισης της υπο-εκπαίδευσης των μαθητών στην περίοδο της πανδημίας και αν προτίθεται να παρατείνει για δεύτερο έτος τη θητεία των κομματικά διορισμένων Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς και των Διευθυντών Σχολικών μονάδων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!