ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πιο «παχύ» και πιο ακριβό το φετινό πασχαλινό αρνί: Οι τιμές στα κρεοπωλεία της Λάρισας – Τι ζητάνε περισσότερο οι Λαρισαίοι

arni arnia pasxa

Σε αναζήτηση ιδανικών κιλών και τιμής, για τον «πρωταγωνιστή» του πασχαλινού τραπεζιού, τον οβελία, βρίσκονται οι Λαρισαίοι καταναλωτές.

Φέτος, οι τιμές για τα αμνοερίφια θα είναι αρκετά «τσιμπημένες», σε σχέση με πέρυσι, καθώς τόσο οι εξαγωγές για το Πάσχα των Καθολικών που προηγείται, όσο και οι αυξήσεις στις τιμές παραγωγού και σφαγείων, έχουν ανοδική επίπτωση στις τελικές τιμές προς τον καταναλωτή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας, Ευάγγελο Ρίζο, οι τιμές για τα αμνοερίφια θα κυμανθούν περίπου στα 10-11 ευρώ το κιλό, στα παραδοσιακά κρεοπωλεία.

«Η ζήτηση είναι για αρνάκια και κατσικάκια περίπου στα 9-13 κιλά, γεγονός που δημιουργεί πίεση, γιατί το φετινό Πάσχα είναι λίγο πιο αργά και τα ζωντανά είναι πιο μεγάλα. Έχει προηγηθεί και το Πάσχα των Καθολικών και σημαντική ποσότητα αμνοεριφίων σε αυτά τα κιλά έχει ήδη πωληθεί έξω», σημειώνει στο onlarissa.gr ο κ.Ρίζος.

Το 60%-70% των παραγγελιών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο είναι αρκετοί οι καταναλωτές της …τελευταίας στιγμής -«υπάρχει επάρκεια, αλλά καλό θα ήταν οι καταναλωτές να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή, γιατί θα δυσκολευτούμε», λέει.

Οι τελικές τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν Μ. Τρίτη – Μ. Τετάρτη.

Μ.Μ. 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!